Gospodarska vozila

Bo DAF CF odslej XD

Že nekaj časa burijo duhove fotografije nove DAF serije CF. Se pa zna zgoditi, da bomo, tako kot pri največjih DAF tovornjakih, kjer imamo novo serijo XG, tudi tu dobili novo seriji z oznako XD Xtra Distribution.

Na sliki je tovornjak s spalno kabino in nizko streho, zagotovo pa bodo na voljo tudi večje space cab izvedbe. Dolžina kabine je enaka kot pri novem modelu XF, kar pomeni, da je tudi to različica s kratko medosno razdaljo.

Kabina je postavljena nižje kot smo bili vajeni do sedaj. Rešetka hladilnika ima le štiri prečke, med tem  ko jih imata modela XF in XG pet. Na boku tovornjaka vidimo, da so vrata krajša, zato je očitno, da ima novi DAF XD samo dve vstopni stopnici, tako kot nova modela Volvo FM in Scania P, kar je idealno za distribucijo.

Zanimivo pa je, da ob sistemu kamer za vzvraten pogled, še vedno uporabljajo tudi sprednja in bočna ogledala. Morda gre to pripisati trenutnemu primanjkuje sistemov kamer. Govorice pravijo, da bo nova serija DAF XD na trg do poletja. Zagotovo pa bo predstavljen v Hannovru na IAA, ki se bo odvijal od 20. do 25 septembra.