Gospodarska vozila

Actros F že v prodaji

Mercedes predstavlja model Actros F. To je špartansko opremljena verzija Actrosa za vse, ki potrebujejo osnovno vozilo brez naprednih sistemov, kar ni pogojeno z zakonom. Kljub temu je tovornjak skonstruiran tako, da ponuja še zmeraj občutek vožnje v Mercedesu, le prejšnje generacije. Actros F je opremljen z kabino nove generacije, ki je široka 250 cm, vendar nameščena nižje nad motorjem. Na izbiro sta kabini SteeamSpace ali BigSpace. Zaradi nižje postavitve je v notranjosti 12 centimetrov visok motorni tunel. Vstop v kabino je preko treh stopnic namesto štirih v različicah z ravnimi tlemi.

Tovornjak je opremljen z analogno armaturno ploščo Classic Cockpit in z običajnimi vzvratnimi ogledali namesto sistema zrcalnih kamer. Mercedes-Benz želi model Actros F prodajati v velike vozne parke, kjer sicer potrebujejo velike in zmogljive vlačilce, vendar ne potrebujejo vse napredne elektronike. Z Actrosom F Mercedes voznikom v tem segmentu daje vse udobje široke kabine, tudi v segmentu težke distribucije. Na voljo je sicer le ena izvedba, in sicer Actros 1845 LS, 4×2, F 13, OM 471, vrstni 6-valjnik, 12,8 l, Euro VI D, 330 kW (449 KM), 2200 Nm.

S takšnim tovornjakom se želi Mercedes cenovno približati konkurenci. Tovornjak je že možno naročiti, prve izdobave pa bodo z začetkom pomladi.