Gospodarska vozila

Mercedes-Benz Sprinter Petronas F1 Edition, najbolj atraktivno vlečno vozilo

Imate vlečno službo, pa bi se radi razlikovali od ostalih. Tu je rešitev, ki jo ponuja predelovalska hiša Kegger iz Poljske, ki vam iz navadnega Sprinterja naredijo izredno atraktivno vozilo.

Če do sedaj niste slišali za te Poljake , si jih boste sedaj zagotovo zapomnili, saj vam predelajo Sprinter v AMG in F1 pravilih. Ker Sprinter proslavlja 25 leto, so Poljaki tudi pripravili 25 primerkov Sprinter Petronas F1 Edition. Cena? 125.000 evrov.

Karoserija je pobarvana v barve Formule 1 z nazivom Mercedes AMG Petronas F1. Ob posebni barvi pa je Sprinter prejel tudi nov odbijač z večjimi režami za zajem zraka, bočne pragove in zatemnjene reže hladilnika.  Vtis dopolnjujejo tudi 18 palčna platišča. Posebno pozornost si zaslužijo izpušne cevi, ki v svojem romboidnem formatu izzivajo spoštovanje in so nekaj kar pri kombijih ne pričakujemo. Ne manjka niti napis AMG, čeprav uradni športni oddelek Mercedes-Benza s tem modelom nima nič.

Tudi notranjost je precej predelana. Celotna armatura in sedeži so odeti v alkantaro. Stopalke so aluminijaste, kakor tudi obvolanske ročice samodejnega menjalnika.

Le motorja se niso lotili predelovat, a je pod pokrovom vseeno najmočnejši trilitrski V6 turbodizelaš, ki razvija 190 KM in 440 Nm navora. Dovolj za zelo hitro vlečno službo.