Gospodarska vozila

Ivecove tovarne znižujejo ogljični odtis

Tovarni IVECO v Madridu in Valladolidu sta prejeli nagrado Lean & Green Star združenja proizvajalcev in distributerjev (AECOC) za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida.

Dve tovarni sta se programu Lean and Green pridružili leta 2016, ko sta začeli izvajati akcijski načrt za zmanjšanje emisij CO2 in zmanjšanje vpliva logističnih procesov na emisije toplogrednih plinov, z obveznostjo zmanjšanja ogljičnega odtisa za 20 % v petih letih.

Ta dosežek predstavlja pomemben prispevek k cilju IVECO glede doseganja ogljične nevtralnosti v celotni proizvodni verigi in pomemben korak v njegovi celoviti strategiji trajnosti.

Tovarna v Madridu je namenjena proizvodnji celotne palete težkih vozil IVECO za svetovne trge in ima 2850 zaposlenih. Tovarna v Valladolidu zaposluje približno 1000 ljudi in proizvaja lahka gospodarska vozila Daily. Poleg tega je ta objekt odgovoren tudi za proizvodnjo in barvanje kabin.

Ukrepi, ki so jih v obeh tovarnah izvedli za zmanjšanje ogljičnega odtisa, so vključevali neposredne emisije, posredne emisije in učinkovitost transporta, kar je vplivalo na večino proizvodnih procesov. Določeno število izvedenih ukrepov je izhajalo iz idej, zbranih od delavcev v dveh tovarnah.