Gospodarska vozila

Ford predstavlja Custom v različici Trail in Active

Ekskluzivne nadgradnje zunanjosti in notranjosti poskrbijo, da vozili v še tako zahtevnih pogojih razvajata z udobjem in zmogljivostjo, ter dinamičnim izgledom, ne da bi bila praktičnost kakorkoli zmanjšana.

Novi različici Active modelov Transit Custom in Tourneo Custom idealno dopolnjujeta življenjski slog zasebnih in poslovnih uporabnikov, ki jih navdušujejo različne dejavnosti. Karoserija je zaščitena z dodatnimi oblogami, izbira diferenciala mLSD pa zagotovi dodaten oprijem na neutrjenih, spolzkih ali mehkih podlagah. Zunanjost z elementi športnih terencev doda vizualno privlačnost in poveča praktičnost, ko se poslovite od asfaltnih cest.

Trail za vse pogoje

Različice Trail so prepoznavne po dodatnih črnih oblogah sprednjega in zadnjega odbijača ter stranic. Velik napis “Ford” na mat črni maski uteleša dogodivščin željnega duha vozila, ki se ne ustraši nobenega izziva. Po legendarni terenski različici Raptorja povzete oblikovne smernice iz oddelka Ford Performance dopolnjujejo unikatna 16-palčna platišča iz zlitine in logotipa “Trail” na sprednjih vratih. Za še večjo vsestranskost je lahko Transit Custom opremljen tudi s strešnimi nosilci in bočnimi stopnicami.

Izbira pogonskih sklopov nudi izboljšan oprijem v zahtevnih pogojih. Modeli Transit Custom Trail s sprednjim pogonom so serijsko opremljeni z diferencialom mLSD za samozavestno vožnjo v vseh vremenskih in terenskih pogojih, ki predstavljajo izziv za voznika.

V sodelovanju s specialisti za pogonske tehnologije podjetja Quaife razviti diferencial mLSD pri slabem oprijemu samodejno prenese navor motorja kolesu z največjim oprijemom. Sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila je na novo umerjen za skladno delovanje z diferencialom mLSD. Modele Trail odlikuje tudi izboljšana notranja oprema, saj serijsko povsem usnjeno oblazinjenje sedežev poskrbi za dodatno razkošje in trpežnost, za čiščenje kabine pa zadošča poteg s krpo.

Transit Custom Trail je na voljo v različnih karoserijskih izvedbah, med katerimi so tudi furgon, furgon z dvojno kabino in kombi z dvema medosnima razdaljama ter s skupno maso vozila od 3000 do 3400 kg.

 

Vsestranski Active za življenje na prostem

Transit in Tourneo Custom Active prinašata dodaten slog športnega terenca ter izboljšano praktičnost z edinstvenimi oblikovnimi elementi in prilagojeno opremo, ki ustreza zahtevam tako zasebnih kot poslovnih uporabnikov. Izjemna prostornost in možnost prevoza večje količine prtljage oziroma tovora omogočata pustolovski življenjski slog. Za model Tourneo Custom Active je značilno oblikovanje zunanjosti po zgledu športnih terencev, ki vključuje: unikatna 17‑palčna platišča iz zlitine, značilno masko z mrežico Active, dodatne obloge na blatnikih, ob stranicah, na zadnjem odbijaču in pokrovih ogledal, nalepko Active po celotni širini zadnjega dela in oznaki Active na obeh blatnikih, serijske strešne nosilce.

Tourneo Custom Active odlikuje edinstvena oprema notranjosti z delno usnjenim oblazinjenjem sedežev, armaturno ploščo modela Tourneo Custom Active pa krasijo modri poudarki. Vsestransko notranjost Tournea Custom Active z osmimi sedeži je možno preprosto prilagoditi uporabnikovim željam. Pomik sedežev zagotavlja potnikom več prostora za noge ali povečanje prtljažnika, še več prostora pa je na voljo v različici z dolgo medosno razdaljo. Sedeže je možno tudi zasukati v konferenčno konfiguracijo ali jih povsem odstraniti za kar največ prostora za tovor. Pritrdišča za sedeže je možno uporabiti za namestitev nosilcev za kolesa, ki omogočajo varnejši prevoz koles v vozilu.

Obe novi različici poganja Fordov napredni dvolitrski dizelski motor, ki ponuja 130, 170 ali 185 KM. Vse motorje lahko dopolnjuje samodejni ali ročni menjalnik. Poleg tega izbrani modeli nudijo tudi prednosti varčnejše porabe elektrificiranih pogonskih sklopov, saj lahko kupci izberejo hibirdni pogon. 48-voltna blaga hibridna tehnologija med upočasnjevanjem zajema energijo in jo shrani v 48-voltnem baterijskem paketu, da z njo zagotovi učinkovitejšo porabo goriva.

Družina gospodarskih vozil je imela lani pomembno vlogo pri zagotavljanju laskavega naziva najbolj priljubljene znamke gospodarskih vozil v Evropi, ki ga je Ford dosegel že peto leto zapored.