Gospodarska vozila

Transportna hiša

V največjem nakupovalnem središču v Ljubljani se nahaja edinstveno mesto Minicity, ki se razprostira na več kot 1000 m². Namenjen je otrokom med 3. in 12. letom. V njem lahko najdete mini pekarno, trgovino, banko z bankomatom, radijsko postajo, televizijski studio, avtomehanično delavnico in več kot 27 drugih igralnih enot, po novem pa se tam nahaja tudi pravi mali MAN tovornjak s prikolico.

Otroci pri igri uporabljajo prave rekvizite in sodelujejo v različnih poučnih igrah katerih namen je seznaniti se z različnimi vrstami poklicev. Lahko postanejo policisti, cvetličarji, gasilci, peki, avtomehaniki, novinarji, medicinske sestre, prodajalci, slikopleskarji, na račun novega tovornjaka pa tudi s poklicem voznik.

Za to so poskrbeli pri podjetju MAN Truck & Bus Slovenija skupaj s podjetjema Klemen Transport in servisnim partnerjem Prigo, saj so igralnico opremili z MAN-ovim kamiončkom, ki v prikolici s pravo cerado skriva vse, kar pri natovarjanju vozila potrebujete. S projektom želijo prispevati k promociji poklica voznika.

Rdeči trak so prerezali: predstavnica Minicity-ja ga. Špela Končar, naš direktor, g. Jan Löwhagen, predstavnica podjetja Klemen Transport ga. Petra Seršen in vodja finančne službe v podjetju PRIGO, ga. Ana Pristavec.