Avtomobilizem

V Slovenijo prihaja nova avtomobilska znamka Geely

Znamka Geely, ki s svojimi vozili vrhunske kakovosti vstopa na slovenski trg, je del Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), globalne skupine za tehnologijo mobilnosti s sedežem v mestu Hangzhou na Kitajskem. Skupina ZGH uspešno deluje na globalnih tržiščih in je velik vlagatelj v avtomobilsko industrijo ter inovativne znamke, povezane z mobilnostjo.

Podjetje Geely Automobile, ki sodi v skupino ZGH, je bilo ustanovljeno leta 1997, Geely pa je prva kitajska avtomobilska znamka, ki je prodala 10 milijonov avtomobilov in je že pet let zapored najbolj prodajana znamka osebnih vozil na Kitajskem. Njeno poslovno uspešnost potrjuje dejstvo, da se Geely že desetletje uvršča na prestižno lestvico največjih svetovnih podjetij »Fortune 500«.

Vozila Geely odlikujejo digitalizacija, avtomatizacija, pametne tehnologije in fleksibilnost, ki jih zagotavlja najbolj napreden sistem za analizo in obdelavo podatkov, slednji pa omogoča tudi učinkovito množično proizvodnjo. Z izvajanjem striktnih in izjemno natančnih inšpekcijskih postopkov, ki potekajo na veliko višji ravni kot pri konkurenci, Geely svojim številnim strankam zagotavlja vrhunske izdelke. Vse z enim samom ciljem: zagotoviti vrhunski užitek v vožnji.

V Sloveniji bo sprva na voljo model Geely ATLAS PRO. Kompaktni SUV z dolžino 4.544 mm, širino 1.713 mm in višino 1.831 mm poganja motor 1.5 TGDI s 132 kilovati (177 konjskih moči), v skladu z zadnjimi trendi v avtomobilski industriji pa model ponuja lahki hibridni sistem 48V EMS (Electric Motor Synergy) in jermenski zaganjalnik (BSG), kar je velika prednost pred konkurenco. Turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom pa zagotavlja največji navor 300 Nm že pri 1.500 vrt./min.


Model bo na voljo s pogonom na sprednja kolesa (2WD) ali pogonom na vsa kolesa (AWD). Večino prodaje bo predstavljala oprema Flagship, kjer bo vozilo opremljeno z menjalnikom 7DCT z dvojno sklopko, za prenos pri standardni opremi (Luxury) pa bo skrbel 6-stopenjski samodejni menjalnik. (6AT). Poleg atraktivnega videza in nadpovprečne kakovosti izdelave Atlas PRO zagotavlja bogato serijsko opremo: polne LED žaromete, digitalne merilnike (7-palčni zaslon), multimedijski sistem z 12,3-palčnim zaslonom na dotik in bluetooth prostoročno povezavo ter z 8 zvočniki, projekcijo zaslona pametnega telefona na multimedijski zaslon preko USB (podpira Android Auto, iOS Car Play), 360° sistem prostorskega pogleda okoli vozila, 18-palčna platišča, ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev, ogrevanje volana, električno nastavljiva zunanja ogledala, ki so ogrevana, imajo samodejno zatemnitev in so električno zložljiva, sistem start/stop, inteligentno upravljanje dolgih luči, brezžično polnjenje mobilnih naprav, električni pomik voznikovega sedeža v 6 smeri, pomoč pri speljevanju in spustu vozila (HHC, HDC), elektronski nadzor stabilnosti (ESC), sistem za nadzor zdrsa koles (TCS), sprednje in zadnje parkirne senzorje, ogrevane šobe za pranje vetrobranskega stekla in ogrevane sedeže.


ATLAS PRO navdušuje tudi z najnaprednejšimi varnostnimi tehnologijami: inteligentnim tempomatom (ICC), samodejnim zaviranjem v sili z zaznavanjem pešcev (AEB), opozorilom pred nenamerno menjavo voznega pasu (LDV), pomočjo pri ohranjanju voznega pasu, sistemom za prepoznavo prometnih znakov (SLIF) in še mnogimi drugimi.