Avtomobilizem

V Celju ponovno sejemski trojček

Celjsko sejmišče po štirih letih ponovno odpira vrata sejmom Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter novemu sejmu KOMOT – sejmu komunalne opreme.

Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje, ki bosta potekala med 18. in 21. majem. Hkrati s sejmoma se bo odvil še tretji sejem, ki je tudi prvi tovrstni strokovni sejem – sejem KOMOT. Gre za popolnoma nov sejem, ki si ga bo­ste lahko ogledali med 17. in 19. majem, na ogled pa bo komunalna oprema, ravnanje z odpadki in vodne tehnologije.

Štiri leta inovacij, napredka, razvoja, ki ga bodo lahko razstavljavci končno pokazali strokovni javnosti in številnim podjetjem, bo predstavilo 105 direktnih razstavljavcev iz šestih držav: Avstrija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Poljska, Slovenija. Zastopanih bo 300 blagovnih znamk.

Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje

Gre za edina in največja strokovna sejma za mojstre, poznavalce in ljubitelje. Sejem Gospodarska vozila prinaša največjo ponudbo lahkih, srednjih in težkih gospodarskih vozil, kjer z veseljem ugotavljamo, da so udeležbo na sejmu potrdile skoraj vse blagovne znamke s področja težkih gospodarskih vozil.

Logistične rešitve bodo ponujale navigacijske in telekomunikacijske sisteme ter informacijske rešitve. Poleg ogleda številnih vozil vodilnih znamk, bodo nekatera lahka gospodarska vozila na voljo tudi za testno vožnjo. Pri sejmu Avto in vzdrževanje boste na svoj račun prišli vsi, ki se poklicno ukvarjate ali vas kako drugače zanimajo novosti s področja avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma.

Sejem KOMOT

Sejem organiziramo skupaj z Zbornico komunalnega gospodar­stva kot nov specializiran B2B sejemski dogodek v Sloveniji, ki ga – edinstven kot bo – stroka več kot potrebuje. Pomeni namreč enotno platformo za predstavitev industrijskih rešitev in inovacij na področju komunale, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih vod in ravnanja z odpadki. Takšnega sejma v širši regiji ni. Obeta se bogat razstavni program, Zbornica komunalnega gospodarstva pa bo poskrbela še za ustrezni strokovno-izobraževalni program o aktualnih temah s tega področja.

Na sejmu KOMOT bo mogoče videti:

  • Ravnanje z odpadki, zbiranje in odvoz odpadkov, obdelava, recikliranje

(vozila za odvoz in zbiranje odpadkov, cisternska vozila, samonakladalci, pajki, prekucniki, dvigala za reciklažo, stroji za prelaganje materiala, mlini za odpadke, stroji za razrez odpadnih materialov, noži za recikliranje, sortirne linije, transportni trakovi, stiskalnice, press kontejnerji, naprave za odsesovanje in filtracijo, komunalni zabojniki, kontejnerji za samonakladalce, …)

  • Čiščenje javnih površin, vzdrževanje in zimska služba

(pometalne naprave in vozila, nadgradnje vozil, kosilnice za košnjo obcestnih površin in vodotokov, kosilnice za obrezovanja vejevja in urejanja živih mej, drobilci, mulčerji, snežni plugi, posipalniki, odmetalci snega, tehnologije skladiščenja in mešanja soli, …)

Spremljevalni strokovni program

Ob sejemskem delu pripravljamo tudi spremljevalni strokovni program. Gre za strokovne dogodke v kongresnih dvoranah.

V sklopu sejma KOMOT pripravljamo skupaj z Zbornico komunalnega gospodarstva posamezne vsebinske sklope po dnevih:

  • sreda, 17. maj 2023: Evropski predpisi prinašajo spremembe na področjih oskrbe s pitno vodo in ravnanja z odpadno vodo
  • četrtek, 18. maj 2023: Strateški razmisleki o ravnanju z odpadki za dosego okoljskih ciljev
  • petek, 19. maj 2023: Financiranje komunalne infrastrukture iz evropskih skladov

V sklopu sejma Avto in vzdrževanja bo Sekcija avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici pripravila:

  • v četrtek, 19. maja 2023 dogodek z naslovom »Komu koristi, da sistem izrabljenih vozil ne deluje?«
  • v soboto, 20. maja 2023, Dan oprtih vrat sekcije avtoserviserjev.

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici bosta pripravila:

  • v petek, 19. maja 2023 strokovni posvet Varnost tovornega in potniškega prometa na slovenskih avtocestah.

Na zunanjem prostoru med dvorano A in dvorano L bo v soboto 20. maja 2023 potekalo Tradicionalno srečanje šoferk, ki bodo izvedle spretnostno vožnjo med ovirami.