Avtomobilizem

»The originals renault«: edinstven virtualni muzej znamke z njenimi ikoničnimi modeli

Znamka renault nadaljuje svojo preobrazbo. Prvikrat v svoji zgodovini odpira popolnoma nov virtualni muzej. To je priložnost, da podoživite 123 let francoske navdušenosti nad avtomobili.


Renault se spet povezuje s svojo preteklostjo, ko uradno odpira svoj prvi virtualni muzej na spletu: »The Originals«.

Z odprtjem tega novega spletnega muzeja Renault obiskovalcem vsega sveta omogoča enostaven in brezplačen dostop do francoskega kulturnega izročila znamke brez prostorsko-časovnih omejitev, kar je resnična novost. Obisk je neomejen, slikovno bogat, obogaten z arhivskim gradivom in osnovnimi tehničnimi podatki, obisk pa prilagojen današnjemu svetu, kar se da svoboden in igriv ter zabaven.

V muzeju je zdaj razstavljenih 29 legendarnih modelov znamke, ki so prikazani na inovativen način s pomočjo nove tehnologije zahvaljujoč postopku fotogrametrije[1]. To tehnologijo je Renault izbral zaradi izboljšanja poglobljene izkušnje obiskovalcev in edinstveno podrobne predstavitve svojih ikoničnih modelov. V ta namen so ustvarili edinstven studio, v katerem so avtomobile lahko posneli v dobrih svetlobnih pogojih. Vozila so posneli v trirazsežnostni tehniki, dele, za takšno snemanje nedosegljive dele pa so modelirali in sestavili v poprodukciji.

Spletna stran bo dobivala nove modele od konca decembra 2021 do konca decembra 2022 bo na ogled 80 modelov. »Renault, ikonična znamka pop kulture, je potreboval muzej, ki bo vreden tega imena. S to virtualno galerijo obiskovalcem omogočamo podoživljanje naše zgodovine, ki je tudi njihova,« je poudaril Arnaud BELLONI, direktor globalnega trženja znamke Renault.

Razišči Renaultov virtualni muzej The Originals.

[1] Fotogrametrija ustvarja trirazsežnostne modele na podlagi optičnega posnetka in nizov fotografij. Ta tehnologija  reproducira vse fine podrobnosti materialov starih vozil (usnje, les, baker, plastika, tkanine itn.) in prav tako tudi natančne poteze vozil. Hkrati omogoča industrializacijo trirazsežnostnih modelov in ustvarjanje materialov. Renault se je pri izvedbi tega projekta naslonil na strokovno znanje znamk Razorfish in Museo3D.