Avtomobilizem

Športen, električen, emocionalen ID.GTI Concept

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen Brand and the new ID. GTI Concept.

 Znamka Volkswagen je dala svoji električni ofenzivi dodaten zagon: največji evropski proizvajalec avtomobilov bo do leta 2027 na trg pripeljal enajst novih popolnoma električnih modelov ter tako izmed vseh proizva­jalcev ponudil največji nabor električnih vozil – od kompaktnega avtomobila za manj kot 25.000 evrov do družinske limuzine. V sklopu izbranih modelskih serij popol­noma električne družine ID. bodo v prihodnje na voljo tudi športno-emocionalne izvedbe GTI. Konceptni model ID. GTI Concept, ki se prvič predstavlja na avtosalonu IAA MOBILITY v Münchnu, daje konkreten vpogled, kako Volkswagen legendarno izvedbo GTI prenaša v električno prihodnost. Na mednarodnem avtomobilskem sejmu se bo nova usmeritev znamke prvič predstavila na vseh področjih. Poleg električnih avtomobilov, kot so ID. GTI Concept, ID.4, ID.5 in novi ID.7, Volkswagen še naprej nudi učinkovita vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, kot sta novi generaciji Passata in Tiguana. Na Open Spaceu na münchenskem trgu Odeonsplatz se Volkswagen predstavlja kot dostopna znamka, ki navezuje dialog z obiskovalkami in obiskovalci.

Še hitrejši prehod na e-mobilnost

 Do leta 2027 bo Volkswagen na trg pripeljal enajst novih električnih modelov, med njimi ID.7. Popolnoma električna limuzina s prostorno   notranjostjo in dosegi do 700 kilometrov je le nekaj dni pred začetkom avtosalona IAA prejela nagrado “nemški avto leta” v kategoriji premium.

Volkswagen s konceptnim modelom ID. GTI Concept na IAA Mobility prvič predstavlja, kako linija GTI vstopa v dobo e-mobilnosti. Serijska različica vozila na podlagi modularne platforme za električna vozila (MEB) naj bi na ceste zapeljala najpozneje leta 2027. “Popolna kombinacija užitka v vožnji in vsestranske funkcionalnosti – vse to že desetletja zagotavljajo tri črke: GTI,” je povedal Schäfer. “Z modelom ID. GTI Concept prinašamo GTI-jeve gene v električno dobo: tudi elektrificiran ni nič manj športen, legendaren, tehnično napreden, dosegljiv. Je pa na novo interpretiran za prihodnost: električen, popolnoma povezan, izjemno emocionalen. Užitek v vožnji in trajnostna zasnova se odlično ujemata med seboj. Zato ima GTI prihodnost – za našo znamko, za naše oboževalce. Volkswagnov vsestranski športni avto za električno dobo: 100-odstotno električen, 100-odstotno emocionalen.”

V ospredju ključni modeli

Najpozneje leta 2033 bo znamka Volkswagen v Evropi proizvajala samo še električna vozila. Do takrat pa bodo modeli z učinkovitimi motorji z notranjim zgorevanjem še naprej imeli pomembno vlogo v produktnem portfelju. Volkswagen se bo v prihodnje osredotočal predvsem na svoje uspešne ključne modele, kot so Golf, T-Roc, Passat in Tiguan. Na avtosalonu IAA Mobility si lahko obiskovalci ogledajo novi generaciji Passata in Tiguana. Predstavila se bosta tudi priključna hibrida obeh modelov, ki temeljita na prečni modularni platformi (MQB). Hibrida imata približno 100 km električnega dosega in omogočata hitro polnjenje z enosmernim tokom (s polnilno močjo do 50 kW). “Z novim Tiguanom in novim Passatom kupcem predstavljamo prečno modularno platformo v vsej njeni popolnosti. Zadnja generacija naših avtomobilov z motorjem z notranjim zgorevanjem je najboljša doslej,” je dodal Schäfer.