Avtomobilizem

Prihaja digitaliziran VW Ceafter

Volkswagen Gospodarska vozila so se lani lotili obsežne posodobitve aktualne druge generacije Crafterja. Čeprav se navzven prenovljeni Crafter ne bo veliko razlikoval od obstoječega, bo močno prenovljena notranjost, kjer najdemo nov infotainment sistem, posodobljeno programsko opremo in Chatbot ChatGPT.

Prenovljeni Crafter bo imel tudi nov digitalni kokpit, multifunkcijski volan, novo ročno zavoro in nov osrednji zaslon z diagonalo 10,3 palca (standard) oziroma 12,9 palca (opcija). Poleg tega bo na novo razvit grafični prikaz navigacije in menijev lažji za uporabo, možno pa bo tudi glasovno upravljanje.

Pri Volkswagnu navajajo, da se bo tudi stopnja varnosti povečala, saj bodo v serijski paket opreme vključeni sistemi Front Assist (zaviranje v sili, vključno s spremljanjem kolesarjev in pešcev), Lane Assist (pomoč pri ohranjanju voznega pasu), Dynamic Road Sign Display (dinamični prikaz prometnih znakov). prikaz prometnih znakov ), omejevalnik hitrosti, kot tudi Park Distance Control (nadzor parkirne razdalje).

Opcijsko bo na voljo sistem Travel Assist, ki prihaja v kombinaciji s funkcijo Emergency Assist. Prenovljeni Crafter bo na voljo za naročilo (v Nemčiji) od sredine prihodnjega meseca.