Avtomobilizem

Predstavljamo: prenovljeni Nissan Qashqai

Pred desetimi leti je bil ravno Nissan tisti, ki je obrnil novi list v avtomobilski zgodovini in trgu ponudil povsem nov koncept avtomobila. Qashqai je kot utemeljitelj razreda crossover čez noč postal velik hit. Kljub temu da je v zadnjih letih prejel kar hude konkurente pa je to še vedno najbolje prodajan avtomobil v segmentu. Samo lani so jih prodali več kot 260.000. Da bi ostali na vrhu, pa so Qashqaiu namenili obsežno osvežitev, ki je opazna skozi nekaj novih oblikovnih potez, bogatejšo opremo, kvalitetnejše materiale, kot največjo novost pa Japonci uvajajo sistem ProPILOT.

Očitne spremembe so na sprednjih in zadnjih lučeh, z izraženo razliko med halogenskimi in LED lučmi, novimi odbijači in precej večjo V-Motion, zakar je tudi motorni pokrov prejel precejšnje korekcije. Za lepši izgled p skrbita tudi zatemnjena steklena streha ter shark antena.

Novosti najdemo tudi v notranjosti, ki ima sedaj pridih premium vozila, kjer srečamo materiale visoke kvalitete, kot je napa usnje, krom dodatki, monoformni sedeži, Bose ozvočenje …

Atraktivnejši Qashqai je prejel tudi dve novi barvi Vivid modro in Chestnut bronasto, avto pa je postavljen na 17, 18 ali 19 palčna kolesa. Na voljo so tudi nove tehnologije Nissan Intelligent Mobilit, ki skrbijo za večjo varnost, boljše zmogljivosti in čim nižje emisije izpuhov. Zardi tega bo od pomladi naprej Qahqai opremljen s povsem novim sistemom ProPILOT, ki vključuje tudi Traffic Jam Pilot, ki bo samodejno premikal vozilo v gneči in zastoju, kjer bo vozilo samo zaviralo in speljevalo. V sistem je vključeno tudi opozorilo prečnega prometa, pa sistem za pomoč pri parkiranju, Auto Hold zavora ter AFL aktiven luči …

Za pogon sta zadolžena dva bencinska motorja; 1,2 in 1,6 DIG-T ter 1,5 in 1,6 litrska DCi dizelska motorja. Ob tem se lahko 1,5 litrski dizelski motor s 110 KM pohvali z le 99 g CO2 izpustov. Prenovljeni Qashqai ima tudi prenovljeno ceno, saj se cenovna paleta prične pri 19,950 evrih, ob tem pa ima Qashqai tudi 7 letno jamstvo.