"

Na potep s Crafter Californio XXL

Ker so jeseni po navadi še zelo lepe, zato kar vabijo na potepanja vse, ki se v naravo radi zapeljejo z avtodomom. Za takšne avanturiste je Volkswagen pripravil prav poseben model California.

Californio že poznamo, saj se vrsto let izdeluje na osnovi Volkswagnovega transporterja, odslej pa bo na voljo California XXL, katero so pripravili na osnovi Crafterja.

 

Poleg izjemno velikega notranjega prostora se bo počitniški Crafter tako kot njegovi tovorni in potniški sorodniki, ponašal s številnimi asistenčnimi sistemi in predvsem z lahkotnim upravljanjem. Za pogon skrbi preverjen dvolitrski TDI s 177 KM, štirikolesni pogon 4Matic, pa omogoča tudi vožnjo po brezpotjih. Da pa bo vožnja še bolj udobna skrbi nastavljivo zračno vzmetenje.

Inovativnost pri snovanju vozila kaže že njegov sprednji del z dodatno povišano streho (skupna višina 2,9 metra), ki pa ne vpliva na ugodno aerodinamiko.

V notranjosti najdemo bivalni prostor, kuhinjo z jedilnico, kopalnico in spalnico, ki je v zadnjem delu vozila, dodatno ležišče pa se nahaja nad vozniškim delom. Velik steklen zadek in panoramska streha zagotavljata dodaten občutek prostornosti in svobode.

V zadku se nahajata dva stola, miza v notranjosti pa je premična in jo lahko postavite tudi na zunanjo stran avtodoma in uživate v toplih dnevih. Po zimi pa bo za pravo temperaturo skrbelo talno gretje.