Avtomobilizem

Porsche pripravil posebno serijo modela Panamera

Porsche je pripravil še posebej elegantno in ekskluzivno različico modela z oznako Platinum Edition. Žlahtno serijo modelov Panamera, Panamera 4 in Panamera 4 E-Hybrid odlikujejo diskretni oblikovni elementi v svilnato platinasti barvi laka v kombinaciji z razširjeno serijsko opremo po izjemno privlačni ceni.

Posebej lakirani detajli zagotavljajo prepoznavnost

Različica Platinum Edition že serijsko vključuje dodatno opremo, po kateri je največ povpraševanja in ki kupcem prinaša največ koristi. Vanjo med drugim spadajo prilagodljivo zračno vzmetenje s sistemom Porsche Active Suspension Management (PASM), avtomatska zatemnitev zunanjih ogledal, matrični LED-žarometi s sistemom Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), panoramski strešni sistem, Park Assist s kamero za vzvratno vožnjo, pri hibridnih modelih pa tudi vgrajeni AC-polnilnik s polnilno močjo 7,2 kW. Športno eleganco vozila poudarjajo platinasto lakirana 21 palčna platišča Exclusive Design Sport, črne športne izpušne cevi, zatemnjena stekla, obrobe stranskih stekel v visokosijajni črni barvi in zadnje luči z ekskluzivnim dizajnom.

Analogna ura zaokroža plemenito celoto

Razkošna oprema se nadaljuje tudi v notranjosti: serijski obseg vključuje športni GT volan in servokrmiljenje Plus, asistenco za menjavo voznega pasu, mehko zapi-ranje vrat z udobnim dostopom, komfortne, 14-smerno nastavljive sprednje sedeže s pomnilnim paketom, ogrevanje zadnjih sedežev, prostorski avdiosistem BOSE®, paket notranje opreme iz krtačenega črnega aluminija in Porschejeve grbe na vzglav-nikih. Poleg tega tudi v notranjosti najdemo ekskluzivne prepoznavne elemente: vstopne letve pri vratih so izdelane iz krtačenega aluminija v črni barvi, na sprednjih je napis “Platinum Edition”. Vsi modeli Platinum Edition so serijsko opremljeni z analogno uro na armaturni plošči.


Svetovna premiera v Los Angelesu

Posebna serija Platinum Edition je (odvisno od države) na voljo za modele Panamera, Panamera 4 in Panamera 4 E-Hybrid. V Sloveniji bo začetna cena za Porsche Panamero 4 Platinum Edition od 119.682 evrov z DDV, svetovno premiero pa bo model doživel 17. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Dobave vozil bodo stekle konec januarja 2022.