Avtomobilizem

Pariz/Yokohama/Tokyo – Renault/Nissan/Mitsubishi

 

 

Glede na težave s prvi človekom alianse Renault Nissan Mitsubishi Carlosom Ghosnom, so danes iz zveze poslali sporočilo da nadaljujejo skupno delo.

Ghosn je do aretacije veljal za enega najmočnejših vodilnih kadrov v avtomobilski industriji in arhitekta povezave med Nissanom, Renaultom in Mitsubishijem. Po aretaciji so upravni odbori Skupine Renault, družbe Nissan Motor Co., Ltd in družbe Mitsubishi Motors Corporation vsi – posamično in skupno – večkrat izpostavili svojo močno zavezanost k Zvezi Renault Nissan Mitsubishi.  Zveza je dosegla neprimerljiv uspeh v zadnjih dveh desetletjih.

Vsi ostajamo popolnoma predani Zvezi Renault Nissan Mitsubishi.

Skupina Renault ter družbi Nissan Motor Co. in Mitsubishi Motors predstavljajo največjo avtomobilsko zvezo na svetu. To je najdlje trajajoče in najbolj produktivno večkulturno partnerstvo v avtomobilski industriji. Skupaj so partnerji v letu 2017 prodali več kot 10,6 milijona vozil v skoraj 200 državah. Podjetja v Zvezi so osredotočena na sodelovanje in maksimiranje sinergij s ciljem povečevanje konkurenčnosti. Imajo strateške dogovore o sodelovanju z drugimi avtomobilskimi skupinami, vključno z nemškim Daimlerjem in kitajskim Dongfengom. Ta strateška zveza je vodilna na področju vozil brez emisij in razvija najnovejše napredne tehnologije. Načrtuje rešitve za avtonomno vožnjo in funkcije povezanih storitev na široki ponudbi cenovno dostopnih vozil.