Avtomobilizem

Novi Caddy 2020

V Široki ponudbi Volkswagnovih lahkih gospodarskih vozil ima Caddy posebno mesto, saj je uporaben, okreten, zmogljiv, prilagodljiv in zato izredno priljubljen med uporabniki.

Zadnja prenova Caddy se je zgodila leta 2015, osnova vozila pa je bila narejena že leta 2003, ko je bil predstavljen model Typ 2K. Za gospodarska vozila to ni velika težava, saj so ta vozila bolj podrejena poslu kot pa oblikovalskim in dizajnerskim prijemom.

Seveda pa Volkswagen že pripravlja, celo že testira novega Caddya na severu Evrope, kjer so ga ujeli fotoaparati. Kamuflaža skriva karoserijske detajle, kar pa ni pomembno, saj bo zaradi zagotavljanja velike prostornine oblika še naprej škatlasta.

Prave novosti pa so skrite pod pločevino. Caddy bo sedaj postavljen na MQB platformo, kar omogoča nadgradnjo bolj čvrste in lažje konstrukcije ter uporabo bencinskih in dizelskih motorjev ter vgradnjo malega hibridnega sistema z 48 V napeljavo. V vozilo bo vgrajena vsa Volkswagnova varnostna oprema, širok spekter povezljivih sistemov ter nov infotainment.

Nova platforma bo še naprej omogočala, da bo Caddy na voljo z dvema medosnima razdaljam, s številnimi različnimi konfiguracijami in izvedbami kot potniško ali tovorno vozilo.

Pričakuje se, da bi lahko bil Caddy uradno predstavljen že konec prihodnjega leta, leto kasneje pa še novi Transporter T7.