Avtomobilizem

Novi Peugeotov SUV

S svojo mogočno in prepoznavno stilsko zasnovo je novi SUV PEUGEOT 2008 prava izklesana umetnina in predmet poželenja. Z njim bomo uresničili naše ambicije in začeli pisati novo stran v zgodovini PEUGEOTOVIH SUV-jev, saj je povsem v skladu z modeli iz aktualnega prodajnega izbora hkrati pa se ponaša s čisto svojstveno osebnostjo.

Uravnovešene linije in splošna razmerja dokazujejo, da gre za čisto pravega SUV-ja z nazaj pomaknjenim vetrobranskim steklom in vodoravnim pokrovom motornega prostora, kar daje celotnemu videzu bolj mogočen pridih. Vozilo je čvrsto zasidrano na kolesih, krasijo ga usločene in zaobljene linije, hkrati pa je tudi zelo varno.

Prepoznaven prednji del se kot pravi statusni simbol ponaša z mogočno in ravno okrasno masko (v barvi karoserije pri električnih izvedenkah), izklesanim pokrovom motornega prostora in dnevnimi lučmi na diode LED, ki pod žarometom izginejo in se znova prikažejo nekoliko nižje.

Do potankosti izdelan profil s svojo drzno držo nemudoma pritegne pogled zaradi raznolikih trikotnih linij. Rezultat tega je živahna in prodorna stilska zasnova, ki predstavlja pravi tehnološki podvig na področju preoblikovanja delov iz pločevine: bočne površine niso bile še nikoli tako prostorne! Linije segajo vse do prtljažnih vrat, kar daje celoti nesporno skladnost in homogenost.

Za že tako vzdržljivo stilsko zasnovo dodatno poskrbijo kolesa z velikim premerom (690 mm), ki idealno zapolnijo blatniške koše. 18-palčna platišča imajo posebne vstavke, ki prinašajo dve prednosti: bolj enostavne možnosti za personalizacijo podobe in občuten prihranek pri teži: 4 kg za vsa kolesa.

O izboljšavah vozila na področju kakovosti in elegance pričata dvobarvna streha v kombinaciji črne Black Diamond in zadnji stebriček z vgraviranimi oznakami pri izvedenkah GT Line in GT.

Atletsko izklesan zadnji del z visoko linijo trupa krasijo luči, ki jih povezuje črna okrasna letev, in dvojna izpušna cev, ki je značilna za motorje PureTech 130/155 in BlueHDi 130.

Tako kot vse ostale modele znamke, tudi tega krasijo svetlobno prepoznavne diode LED v obliki treh levjih krempljev, ki pa imajo prenovljeno podobo. Tako podnevi kot tudi ponoči jih boste opazili vklopljene pri vseh izvedenkah, pri bogatejše opremljenih izvedenkah pa tudi v prednjih žarometih. Odvisno od države, pa so prednji žarometi vseh izvedenk opremljeni tudi s tehnologijo LED.