Avtomobilizem

Novi ASX v boj z dvolitrskim bencinskim motorjem

Japonski proizvajalec avtomobilov Mitsubishi je po 9 letih na trg poslal popolnoma prenovljen model ASX, katerega poganja izključno dvolitrski bencinski motor.

ASX je luč dneva ugledal leta 2010 in bil skozi vsa ta leta zelo uspešen na trgu, saj je ponujal zanesljive motorje, moderno pogonsko tehnologijo in bogato opremo.

Novi ASX je sedaj zasnovan za nove dogodivščine. Novinec je prejel novo sprednjo masko po vzoru na ostale hišne modele, zraven pa je precej kroma ter nove LED luči, tako da ASX sedaj izgleda precej večji in bolj luksuzen. Zadnji del je prejel aluminijasti difuzor, modernejše luči in bolj športen izgled.

Avtomobil je enostaven za vožnjo, enostaven za parkiranje, z novim elektronsko nadzorovanim sistemom 4WD pa omogoča enostavno vožnjo tudi v najzahtevnejših pogojih. Za moč skrbi nov 2.0 MIVEC bencinski motor s 110kW, ki združuje zmogljivost, učinkovito porabo goriva in okoljsko prijaznost. Pri različicah s 4WD pogonom pa voznik sam določi va katerem voznem načinu se ASX nahaja: 2WD, 4WD Auto in 4WD Lock.

Za kompaktni SUV ima ASX presenetljivo veliko notranjost – ne samo spredaj, ampak tudi na zadnjih sedežih in v prtljažniku. Prostora je dovolj za 5 potnikov tudi na daljših poteh. Materiali mehki na dotik in kakovostni zaključki pa skrbijo, da bo vsako potovanje užitek. Nov je tudi info-zabavni sistem, ki je sedaj prikazan na zaslon na dotik z diagonalo 20.32 cm in omogoča povezljivost z vašim pametnim telefonom ter navigacijski sistem.

ASX z dvokolesnim pogonom in dvolitrskim bencinskim motorjem s 150 konji je na voljo od 15.990 evrov dalje, za štirikolesni pogon je potrebno doplačati 5 tisočakov.