Avtomobilizem

Predpremierno v Sloveniji Opel Combo

 

 

Combo pete generacije temelji na novi arhitekturi. Je izjemno prostoren, praktičen in vsestranski, opremljen z drsnimi zadnjimi vrati na eni ali obeh straneh in ga je možno naročiti v kratki (4,40 metra) ali dolgi (4,75 metra) različici ter s petimi ali sedmimi sedeži. Z novim Opel Combom Life boste junak lokalne športne ekipe, ko bo treba na tekmo odpeljati sedem članov moštva z vso potrebno športno opremo. Vaš družinski podmladek bo užival na treh individualnih zadnjih sedežih, ki so vsi opremljeni z držali za namestitev otroških sedežev Isofix, skozi panoramsko streho pa se bodo lahko navdušeno zazrli v nebo. Novi Opel Combo Life bo z izjemno prostornostjo navdušil tudi vaše prijatelje in zagotovo si ga bodo želeli sposoditi za kakšen skok v najbližjo znamenito švedsko trgovino s pohištvom.

Še bolj osupljivo novi Opel Combo Life dviga letvico na področju tehničnih ambicij v tem segmentu, raven varnosti in udobja pa dosegata novo razsežnost. Opremljen je s tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, dobro znanimi iz segmenta kompaktnih vozil ali športnih terencev, kot so opozorilo ob voznikovi utrujenosti, vzvratna kamera s prikazom iz ptičje perspektive z zornim kotom 180°, projekcijski zaslon in IntelliGrip ter s funkcijami za udobje, med katere zagotovo sodita ogrevanje sedežev in ogrevanje volana z usnjenim oblazinjenjem. Novost v Oplovi zbirki asistenčnih sistemov je zaščita stranice (Flank guard), ki vozniku pomaga pri počasnem zavijanju. Za povrh novi Opel Combo Life očara tudi s svojim videzom, saj ga odlikujejo drzna skladnost ter čvrste in mišičaste poteze.

Prevoz velikih količin prtljage, obilice športne opreme ali celo velikih psov do izbranega počitniškega cilja je za lastnike Opel Comba nekaj običajnega. Prostornina prtljažnika petsedežne različice s standardno dolžino znaša najmanj 597 litrov. Vsi, ki potrebujejo še več prostora, lahko izberejo različico z dolgo medosno razdaljo, v kateri meri prostornina prtljažnika najmanj 850 litrov.

Combo Life pa ni le prostoren in udoben družinski enoprostorec. Hitro se prelevi v manjše dostavno vozilo. S poklopljenimi zadnjimi sedeži se prostornina prtljažnika standardne različice poveča za več kot trikrat in meri 2126 litrov, zato prevoz opreme za kampiranje, koles ali velikih paketov od točke A do točke B ne predstavlja težav. Seveda tudi v tem primeru daljša različica Comba Life s poklopljenimi zadnjimi sedeži nudi več prostora. Pri tej konfiguraciji je za tovor na voljo osupljivih 2693 litrov. Razvijalci so pomislili tudi na prevoz dolgih predmetov. V ta namen je možno sovoznikov sedež poklopiti poravnano z zadnjimi sedeži, kar podaljša prostor za tovor in omogoča celo prevoz jadralnih desk. Da je izkoriščena tudi pogosto moteča vrzel med prtljago in prtljažnimi vrati, si lahko kupci za doplačilo podobno kot v prestižnih športnih terencih omislijo prtljažna vrata z oknom, ki ga je možno odpreti ločeno.

Za pogon Opel Comba Life bodo lahko kupci izbirali med različnimi bencinskimi motorji z neposrednim vbrizgom in dizelskimi motorji, obe vrsti pa delujeta s turbopolnilnikom. Vsi pogoni zmogljivost za uživanje v vožnji dopolnjujejo z varčnim delovanjem. Motorji so usklajeni s pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa je prvič v tem segmentu na voljo tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik.