Novi Amarok: markanten pickup za soustvarjalce jutrišnjega dne

Novi Amarok bo leta 2022 na svetovni trg prišel s kopico novosti. Mednje spadajo številni, v tem segmentu novi asistenčni sistemi, ki bodo prihodnjim kupcem Amaroka zagotovo olajšali njihove vsakodnevne naloge. Vozilo je zasnovano povsem na novo in bo s številnimi komfortnimi funkcijami in večjim odmikom od tal ponujalo še boljše terenske lastnosti kot v prejšnjih generacijah.

Z vso močjo naprej: novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila iz Hannovra je ponovno opremljen z motorjem V6 TDI. To ne bo razveselilo le sedanjih ljubiteljev Amaroka, temveč bo za prestižni pickup navdušilo tudi nove ciljne skupine. Celotna zunanjost novega, športnega Amaroka ima bolj izrazit videz, ki odraža moč in vlečno silo. Tudi za notranjosti velja: bolj prestižna kot kdaj koli prej. Udobje, koncept upravljanja, povezljivost in ambient v popolnoma novi notranjosti so tisto, zaradi česar se bodo z novim Amarokom merila v svetovnem B-segmentu pickupov z maso do ene tone močno dvignila.

Na zunaj je novi Amarok zrasel za deset centimetrov na 5,35 metra dolžine, njegova karoserija pa bo tudi širša od sedanje različice. To se odraža na primer v večjem prostoru za noge v drugi vrsti sedežev. Amarok znamke Volkswagen Gospodarska vozila je v serijski proizvodnji od leta 2010. Ime tega modela izvira iz jezika severnoameriških Inuitov in pomeni volk. Druga generacija s serijskim dizelskim motorjem V6 navdušuje kupce na Amarokovih trgih od leta 2016. V dvanajstih letih je bilo skupno prodanih že več kot 815.000 primerkov. Najnovejšo različico prestižnega pickupa, ki so jo razvile ekipe v Avstraliji in Evropi, bodo v prihodnosti proizvajal v južnoafriškem Silvertonu.