Nova Giulia in Stelvio Quadrifoglio: moč v vsaki podrobnosti

V trenutnih časih, ko se je običajni hitri tempo življenja zaradi okoliščin upočasnil, se Alfa Romeo Giulia in Stelvio Quadrifoglio z motorjem 2.9 V6 z dvema turbopolnilnikoma in močjo 375 kW (510 KM) ne ustavljata. Za modelno leto 2020 še povečujeta zmogljivost na ravni superavtomobilov. Z ekskluzivnimi, popolnoma novimi funkcijami ter s široko ponudbo nadgradnje tehnologije, povezljivosti in varnosti.

Alfa Romeo je popoln izraz dinamičnosti in strasti v svojem osrčju, ki pritegne tako ljubitelje Alf kot oboževalce lepih avtomobilov. Znamko, ki letos praznuje 110. obletnico, že od nekdaj odlikuje edinstvena sposobnost, da izstopa tako na dirkališčih kot na lepotnih tekmovanjih.

 

Nov korak naprej v identiteti znamke Alfa Romeo

Nova modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio 2020 predstavljata odličnost znamke Alfa Romeo ter še močneje izražata zmogljivost, zmagovalne lastnosti in čistokrvni italijanski slog. Prenovo ponudbe zaokrožajo napredne tehnične in zmogljivostne rešitve v vozilih, ki utelešajo najbolj dovršen izraz funkcionalne italijanske oblike v edinstvenem slogu Alfa Romeo. Najvišjo zmogljivost v razredu zagotavlja zmogljiv motor 2.9 V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki je v celoti izdelan iz aluminija in lahko razvije kar 375 kW (510 KM) moči ter 600 Nm največjega navora pri 2.500 vrt./min. Navor se na kolesa prenaša s sistemom aktivnega vektorskega usmerjanja navora Alfa™ ob pomoči inovativnega štirikolesnega pogona Q4 pri modelu Stelvio Quadrifoglio.

8-stopenjski samodejni menjalnik je umerjen tako, da optimizira tekoče prestavljanje in udobno vožnjo po vseh terenih. Samo v načinu RACE avtomobil izrazi ves svoj potencial z bliskovitim prestavljanjem v 150 milisekundah. Vsak model Quadrifoglio je opremljen z vrsto sistemov, ki so zasnovani za večji užitek v vožnji in voznikom ponujajo najpristnejšo, najzanimivejšo izkušnjo za volanom. To so aktivno vzmetenje Alfa™, izbirno stikalo Alfa™ DNA Pro z načinom RACE in sprednje pomično krilce Active Aero Splitter Alfa™ pri modelu Giulia. Sistem nadzora podvozja Alfa™ sproti usklajuje in prilagaja sisteme ter stalno zagotavlja idealne razmere za vozilo in voznika, da lahko voznik kar najbolje izkoristi izjemno zmogljivost modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio.

Zvok, ki spremlja izkušnjo vožnje z modelom Quadrifoglio, prihaja iz izpušnega sistema s štirimi izhodi in z dvojnim načinom delovanja, ki je še drznejši in privlačnejši v načinu RACE. Kupci bodo lahko za modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio modelnega leta 2020 in poznejše izbrali nov izpušni sistem Akrapovič z dvojnim načinom delovanja, ki je izdelan iz titana, opremljen z zaključki izpušne cevi iz ogljikovih vlaken in zagotavlja še bolj prefinjen zvok.

Kakovost in slog

Italijanski slog znamke Alfa Romeo izraža preprostost, ki skriva zahtevnost ustvarjalnega postopka oblikovanja. Rezultat je ergonomska, usklajena serija linij in instrumentov ter prostora, ki obdaja voznika, ter je kompleksna in prefinjena umetnina. Nova oblika sredinske konzole v notranjosti ima velik otipni in vidni učinek ter ponuja več prostora za shranjevanje. Prenovljeni so tudi volanski obroč, prestavna ročica v usnju in varnostni pasovi, ki so zdaj na voljo v rdeči, zeleni ali klasični črni barvi. Kmalu bo kot del dodatne opreme na voljo tudi novo oblazinjenje s perforiranim usnjem za električne športne sedeže.

S to novo možnostjo bo na voljo več prilagoditev modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio, ki bosta še vedno serijsko opremljena s športnimi sedeži iz usnja in alcantare. Še vedno so na voljo tudi športni sedeži Sparco s strukturo školjke iz ogljikovih vlaken. Vgrajena tehnologija vključuje popolnoma nov informacijsko-razvedrilni sistem z 8,8-palčnim sredinskim zaslonom na dotik, ki ponuja povezane storitve in novo obliko vmesnika. Druge ekskluzivne nove funkcije pri modelu Quadrifoglio so Performance Pages, posebni zasloni, ki vozniku sproti prikazujejo stanje vozila – od temperatur glavnih mehanskih sestavnih delov do navora, tlaka turbopolnilnika in uporabljene moči ter digitalnih kronometrov za merjenje stopenj zmogljivosti pri pospeševanju in najvišji hitrosti. Nove funkcije zunanjosti modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio vključujejo nove zatemnjene zadnje luči LED in novo bleščeče črno končno obdelavo prednje maske in zadnje značke.