Avtomobilizem

Nissan X-Trail N-Trek: nova različica za najbolj pustolovske družine

 

Nissanov legendarni družinski SUV še naprej stopa po neuhojenih poteh: spoznajte N-Trek, različico, namenjeno predvsem pustolovskim in drznim družinam. Nova različica v ponudbi X-Trail se imenuje N-Trek, njeno ime pa odraža z naravo navdahnjen značaj, ki dviga vozilo X-Trail na novo raven in premika meje pustolovščin z elektrificiranim štirikolesnim pogonom.

Športni dizajn vozila X-Trail N-Trek daje občutek brezkompromisne robustnosti. Na sprednji strani bo pozornost pritegnila temna barva zaključka Nissanove rešetke V-motion, ki obdaja osrednjo rešetko. Pri drugih različicah modela X-Trail je ta namreč kromirana. Spredaj in zadaj je zaščitna spodnja stran odbijača v temno sivi barvi, zunanja ogledala pa so črna. V spodnji del sprednjega odbijača so vgrajene nove meglenke LED. X-Trail N-Trek je na voljo v več barvah karoserije: navadni sivi ali kovinski srebrni Champagne barvi, v bisernih odtenkih pa so na voljo Perla bela, črna Diamond in siva Ceramic. Perla bela barva, srebrna Champagne in siva Ceramic so na voljo tudi v dvobarvni kombinaciji s črno streho.

Na splošno učinek posebnih oblikovnih detajlov daje vtis, da je model X-Trail N-Trek družinsko vozilo s štirikolesnim pogonom in namenskim značajem, ki se lahko suvereno spopada z zahtevnim terenom – tako na cesti kot drugje. V notranjosti vozila se nahaja novo vodoodporno oblazinjenje, ki odraža pustolovski duh kupcev modela N-Trek, ki se tako lahko brezskrbno vrnejo v notranjost svojega vozila po športnih aktivnostih na prostem v vsakem vremenu. Za še bolj robustno notranjost bo posebej za različico X-Trail N-Trek na voljo tudi paket dodatne opreme z gumijastimi tepihi in dvostransko podlogo za prtljažnik.

Z vključitvijo različice N-Trek v ponudbo vozil X-Trail je Nissanov legendarni SUV dobil novo dimenzijo privlačnosti. Opremljen je z Nissanovim revolucionarnim sistemom e-POWER, ki s pomočjo majhnega in učinkovitega 3-valjnega motorja s turbopolnilnikom s spremenljivim kompresijskim razmerjem proizvaja električno energijo, ki se uporablja za polnjenje vgrajene baterije, ta pa prek elektromotorjev poganja kolesa. Za največjo raven suverenosti in brezskrbnosti v vseh razmerah je napredni sistem štirikolesnega pogona e-4ORCE sestavljen iz dveh elektromotorjev – enega na sprednji in enega na zadnji osi, ki lahko 10.000-krat na sekundo prilagodita uporabo moči glede na razpoložljivi oprijem.

Vse to pomeni, da pogonski sklop modela X-Trail zagotavlja gladko in brezhibno vožnjo, podobno, kot pri vozilih s povsem električnim pogonom, ter samozavest za premagovanje zahtevnih razmer na cesti ali terenu, in to brez polnjenja. S svojim pustolovskim duhom različica N-Trek nagovarja družine, da naredijo korak dlje in doživijo novo dimenzijo pustolovščine v elektrificiranem SUV-ju s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom.