Gospodarska vozila

Iveco večenergijska flota za začetek evropske turneje Metallica

Iveco se je pridružil skupini Metallici na evropski etapi svetovne turneje M72, kar so naznanili novembra lani v Barceloni ob predstavitvi popolnoma prenovljene serije Iveco tovornjakov. Iveco in Metallica skupaj spodbujata zmanjševanje emisij CO2 in podpirata skupnosti, v katerih bodo potekali koncerti, s skupno zavezanostjo k trajnostnim dejanjem. Iveco sodeluje z rockovsko zasedbo pri zagotavljanju prevoza z nizkimi emisijami do vseh 9 postaj na turneji v Evropi (München, Milano, Dunaj, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Clisson, Varšava in Madrid), pri čemer zagotavlja tovornjake s pogonom na zemeljski plin in elektriko za prevoz opreme ter minibuse na obnovljivo dizelsko gorivo za logistiko in prevoz osebja Metallice. Električni tovornjak na gorivne celice se bo prav tako pridružil vrstam večenergijske flote v zadnjih etapah Toura.

Iveco bo sodeloval tudi s Shellom pri polnjenju vozil na poteh do koncertnih prizorišč, pri čemer se bo zanašal na mrežo bencinskih črpalk energetske družbe. Iveco-va večenergijska flota poganja evropsko turnejo Metallice s trajnostnimi inovacijami. Floto, ki bo podpirala evropski del turneje Metallica Tour, bo sestavljalo 10 težkih vozil S-Way na zemeljski plin in 4 S-Way, ki jih poganja obnovljivi dizel. Večenergijski vozni park bo dopolnil konvoj, ki bo zagotavljal nadaljnjo logistiko in podporo z 2 S-eWayema, prvima električnima težkima tovornjakoma, 2 S-Way LNG. Za zadnji del turneje se bo konvoju pridružil še S-eWay Fuel Cell. Prevoza članov banda in spremljevalne ekipe bodo zagotavljali minibusi eDaily in avtobusi Evadys sestrske znamke Iveco Bus.

Z vlačilci na alternativne pogone Iveco bo Metallica naredila pomemben korak na poti k dekarbonizaciji. Okoljska trajnost in družbena odgovornost sta skupni podlagi, na kateri je zgrajeno partnerstvo med Ivecom in Metallico.