Avtomobilizem

MEGANE R.S. ULTIME

Renault razkriva posebno serijo modela Megane R.S., s katero proslavlja zelo bogato zgodovino francoskih športnih kompaktnih kombilimuzin. Renault Megane R.S. Ultime je zbirateljski model, ki bo zaključil dvajsetletno prestižno sago, katere začetek sega v leto 2003.

Megane R.S. Ultime bo zadnja serija modela Megane R.S. in tudi zadnji model z zaščitnim znakom Renault Sport. Bogato izročilo znamke se bo v malce drugačni obliki nadaljevalo pod imenom Alpine, znamko športnih avtomobilov Skupine Renault.

EDINSTVEN, ŠE BOLJ ŠPORTEN VIDEZ

Megane R.S. Ultime ima ekskluziven videz, ki povzema oblikovne značilnosti znamke Renault Sport z dvojnim rombom in vključuje posebno grafiko, navdihnjeno z novim Renaultovim zaščitnim znakom. Okrasne nalepke so na strehi in pokrovu motorja (razen na avtomobilih s strešnim oknom za doplačilo), zadnjem odbijaču, vratih in blatnikih. So mat črne barve, ki se sklada s štirimi razpoložljivimi barvami karoserije: zvezdnato črno (brez doplačila), s katero nalepke tvorijo elegantno celoto, biserno belo, ki ima zelo jasno grafično podobo, Sirijevo rumeno, ki obuja ikonično barvno shemo Renault Sport, in oranžno Tonic z izrazitim kontrastom. Poleg tega je na nalepke na desnem boku diskretno dodana letnica ustanovitve znamke Renault Sport – 1976.

Karoserija Megana R.S. Ultime ima blatnika spredaj širša za 60 milimetrov, zadaj pa za 45 milimetrov, bočni odprtini za odvod zraka, žarometa R.S. Vision, izpušno cev na sredini, radijsko anteno v obliki hrbtne plavuti morskega psa, ter krilce in difuzor zraka zadaj. Ta posebna serija ima več detajlov obarvanih črno, na primer zaščitna znaka, ročaje vrat, obrobe oken, platišča (tudi pokrove vijakov), okrasne obrobe blatnikov, difuzor zadaj, in aerodinamično krilce F1 v prednjem odbijaču, ki je sijajne barve in ima monogram »Ultime«. Slednji je gradientne izvedbe, kar še okrepi občutek dinamičnosti.

VZDUŠJE SREČANJ NA DIRKALIŠČIH, »TRACK DAYS«

V serijsko notranjo opremo sta vključena školjkasta sedeža Recaro s titanovo črno prevleko iz alkantare in izvezenim monogramom R.S. Prostoročno kartico posebne serije Megane R.S. Ultime krasi rombast vzorec karoserijskih okrasnih nalepk. Posebne so obloge pragov vrat in vsak primerek ima ob vznožju prestavne ročice lastno oštevilčeno kovinsko ploščico. Na njej je tudi podpis Laurenta Hurgona, preskusnega voznika in strokovnjaka za razvoj, ki se je ukvarjal z modeli Megane R.S. vso kariero in je dosegel rekorde na dirkališčih Nürburgring Nordschleife, Suzuka in Spa-Francorchamps.

VSI ATRIBUTI VISOKIH ZMOGLJIVOSTI RAZLIČICE MÉGANE R.S. TROPHY

Ta posebna omejena serija temelji na različici Megane R.S. Trophy, zato ima enak štirivaljni motor s turbo polnilnikom, največjo močjo 224 kW (300 KM) in največjim navorom 420 Nm, v kombinaciji s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama EDC (za Evropo) in mehanski diferencial Torsen, kar mu omogoča, da z mesta do 100 kilometrov na uro pospeši v le 5,7 sekunde. Opremljen je z napol gladkimi pnevmatikami Bridgestone Potenza S007, razvitimi za Megane R.S. Trophy R, ki so nadete na 19-palčna platišča, pod katerimi so zavore Brembo s koluti iz dveh litin in čeljustmi rdeče barve. Prednja prema z neodvisno krmilno osjo, znižano podvozje Cup, hidravlične blokade hodov obes in sistem krmiljenja vseh štirih koles 4CONTROL mu zagotavljajo ultra športne vozne lastnosti, tako na dirkališču kot tudi drugod.