Avtomobilizem

Kult 208 se nadaljuje

Najbolje prodajani avtomobil v Evropi leta 2022 in legendarni model iz prodajne ponudbe znamke PEUGEOT zdaj dobiva nove razsežnosti. Peugeot 208 je dobil nov zagon in postal še bolj neustavljiv saj je pridobil 100-odstotno električno izvedenko s povsem novo oblikovno zasnovo, ki ponuja 400 kilometrov dosega, najsodobnejše tehnologije in izjemne užitke v vožnji, ki jih zagotavljajo novi motorji.

Prepoznavna privlačnost ikoničnega modela PEUGEOT 208 je dobila bolj sodoben in drzen dizajn. Nov sprednji del s tremi navpičnimi lučmi v obliki krempljev, preoblikovane linije zadnjih luči in nova barvna paleta naredijo novega 208 za še bolj dinamičnega in suverenega. Osvežena maska ​​in elegantna nova oblika platišč dodatno povečata privlačnost, hkrati pa ohranjata izklesano in atletsko silhueto, ki vam bo zagotovo všeč. V notranjosti je glavna zvezda napredni PEUGEOT i-Cockpit®. Zaradi velikega 10-palčnega digitalnega zaslona, ​​zgoraj in spodaj prirezanega volana, dinamične ambientalne osvetlitve in posodobljenega upravljanja ročnega menjalnika je vožnja v PEUGEOTU 208 pravi užitek.

Novi PEUGEOT E-208 pa predstavlja korak naprej v elektrifikaciji, s popolnoma električnim motorjem 115 kW/156 KM in dosegom 400 km. Sistemi, kot so prilagodljivi tempomat, pomoč pri parkiranju in številne povezane storitve, naredijo E-208 vrhunski mestni avto, vožnjo pa varnejšo in lažjo. V ponudbi sta tudi hibridna motorja HYBRID 100 in HYBRID 136 za vse, ki želijo raziskati svet elektrifikacije. Osnovo pa tovri 1,2 litrski trivaljni bencinec s 75 oz. 100 KM.

Poleg novih kamer za pomoč pri parkiranju z visoko ločljivostjo ponuja novi 208 svojim uporabnikom tudi številne funkcije, ki olajšajo vožnjo in zagotavljajo večjo varnost:

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop and Go in referenčno vrednostjo razdalje med vozili.

Samodejno zaviranje v sili z opozorilnikom na nevarnost naleta zaznava pešce in kolesarje, podnevi in ponoči, od hitrosti 7 km/h do 140 km/h, odvisno od izvedenke.

Razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prikaz na digitalni instrumentni plošči: Stop, enosmerna cesta, prepovedano prehitevanje, konec prepovedi prehitevanja… poleg običajne signalizacije, ki se nanaša na hitrost.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ali prekoračitev stranske talne črte s popravkom smeri vožnje.

Opozorilnik na voznikovo nepozornost zaznava znake nezbranosti na daljših vožnjah in pri hitrosti višji od 65 km/h, in sicer z analiziranjem mikro premikov volana.

– Nadzor mrtvih kotov.

Novi 208 je na voljo v treh različicah: ACTIVE, ALLURE in GT. Vsaka različica ponuja svoje edinstvene funkcije, kar vam daje možnost, da najdete avto, ki popolnoma ustreza vašim potrebam in stilu. Avto je na voljo od 15.900 evrov dalje.