Avtomobilizem

Jogger, novi Dacia adut

Dacia kaže svoje ambicije v segmentu C z novim družinskim modelom. Dacia Jogger ima vlogo četrtega stebra strategije izdelkov znamke Dacia. Po predstavitvah majhnega električnega mestnega avtomobila Spring, kompaktnega Sandera in športnega terenca Duster je zdaj Dacia ubrala nov pristop do družinskega avtomobila z do sedmimi sedeži. Uvedba tega novega modela je del načrta prenove ponudbe znamke Dacia, ki jo bosta do leta 2025 dopolnila še dva nova modela.

Vsestranski družinski avtomobil Dacia Jogger povzema najboljše iz vsake kategorije: dolžino kombi avtomobila, prostornost velikoprostornika in videz športnega terenca. Presega vse razrede. Jogger je pristen družinski avtomobil znamke Dacia, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in prostornostjo ter vsestranskostjo tega avtomobila.

Z imenom, ki evocira šport, naravo in pozitivno energijo, Dacia Jogger ima vlogo pri uvajanju nove celostne podobe znamke. Ime je kratko in obenem mednarodno, predstavlja robustnost in vsestransko uporabnost. Dacia Jogger predvsem vzbuja vtis vzdržljivosti idealnega spremljevalca v vsakdanjem življenju družin, ki rade pobegnejo v naravo.

Ob uvedbi na trg bo Dacia Jogger na voljo z dvema motorjema: povsem nov bencinski motor TCe 110 in motor na bencin in avtoplin ECO-G 100. Dacia je edini proizvajalec avtomobilov s celovito ponudbo osebnih avtomobilov z motorji z oznako ECO-G, ki so prilagojeni za uporabo bencina in avtoplina (LPG). V letu 2023 bo ponudbo motorjev dopolnil hibriden pogonski sklop. Dacia Jogger bo najbolj dosegljiv sedemsedežni avtomobil s hibridnim pogonom na trgu!

Sprejemanje prvih naročil za proizvodnjo bo predvidoma novembra 2021 v približno 30 pretežno evropskih državah, med njimi pa bodo tudi Turčija in Izrael. Dacia Jogger bo v prodajne salone začela  prihajat od februarja 2022 naprej (odvisno od države).