Avtomobilizem

Izdelano v Sloveniji Renault Clio I Feel Slovenia

Renault predstavlja ekskluzivno serijo vozil Renault Clio, narejenih v slovenski tovarni Revoz, ki je namenjena izključno slovenskim kupcem. Na voljo je nova omejena serija I Feel Slovenia, ki kupcem ponuja najboljše razmerje med ceno in opremljenostjo vozila. Clio I feel Slovenia je na voljo že od 15.990€ in nudi bogat nabor opreme ter bencinski motor TCe90.

Tokrat pa so se pri znamki Renault odločili, da s preobrazbo pete generacije tega ikoničnega vozila slovenskim kupcem ponudijo vozilo z bogatim naborom opreme, ob tem pa ohranijo njegovo ljudskost in dostopnost. Poleg nivojev opreme, ki so na voljo na vozilu Renault Clio od njegovega lansiranja oktobra lani (authentic, evolution, techno in iconic esprit Alpine) se sedaj ponosno predstavlja še omejena serija I feel Slovenia.  Clio I feel Slovenia Renault Clio je najbolj pogost avtomobil na slovenskih cestah, hkrati pa se lahko pohvali z laskavim naslovom Slovenski avto leta 2020. V letu 2017 se je proizvodnja četrte generacije vrnila v novomeški Revoz in je tam ostala vse do danes.

Ključna oprema Clio I feel Slovenia je naslednja:

Dizajn

– Platišča iz lahke litine 41 cm (16″) Boa Vista
– Full LED luči spredaj z dnevnim svetlobnim podpisom “diamond shape” v odbijaču
– Full LED luči zadaj – Kromirani dodatki na sprednjem odbijaču
– Kromirani dodatki na vratih
– Dodatno temnjena stekla zadaj
– Oblazinjenje v blagu v sivi barvi z 3D vzorci – Twida
– Svetla notranjost

Varnost in vožnja 
– Sistem za pomoč pri zaviranju v sili – BAS
– Sistem proti blokiranju koles – ABS
– Sistem za nadzor stabilnosti vozila
– ESP + Hill Start Assist
– Sistem za pomoč pri ohranjanja vozila na voznem pasu – LKA + LDW
– Sistem za aktivno zaviranje v sili z zaznavo pešcev in kolesarjev
– Bočni varnostni blazini spredaj in varnostna zavesa S+Z
– Sistem ISOFIX pritrditve otroških sedežev spredaj in zadaj
– Senzor za dež in avtomatski vklop luči
– Ključ za daljinsko odklepanje in zagon vozila
– Kamera za vzvratno vožnjo

Multimedija 
– Sistem EASY LINK z 18 cm (7″) zaslonom na dotik, povezavo Bluetooth, DAB
– Barvni 18 cm (7”) digitalni zaslon z merilniki pred voznikom
– Brezžično zrcaljenje telefona preko Apple CarPlay® in AndroidAuto®
– Povezava Connectivity za povezane storitve v vozilu

Udobje 
– Ročna klimatska naprava
– Voznikov sedež nastavljiv po višini
– Impulzni pomik stekel spredaj in zadaj
– Daljinsko centralno zaklepanje

Kupci bodo svoje vozilo Renault Clio lahko odpeljali v štirih različnih barvah karoserije, in sicer ledeniško beli, črni Etoile, oranžni Valencia in rdeči Flamme. Kupci vozila Renault Clio I feel Slovenia pa bodo lahko kar pet let uživali v brezskrbni vožnji s 5 let jamstva oziroma 100.000 km.

Clio in Revoz v Sloveniji že več kot 30 let

Avtomobilski proizvajalec Revoz je sinonim za zanesljivost, inovativnost ter vrhunsko kakovost v slovenskem prostoru. Že več kot tri desetletja mineva, odkar je Renault Clio prvič zapeljal s proizvodnih trakov novomeškega Revoza, ki so ga proizvajali v vseh njegovih generacijah, izjema je bil le Renault Clio 3. generacije. In zato ni presenetljivo, da so se pri znamki Renault že obstoječim nivojem opreme odločili dodati še omejeno serijo z zgovornim poimenovanjem I feel Slovenia.
Namreč za Revoz in posledično za celotno slovensko gospodarstvo je to izjemno pomemben model, saj zagotavlja proizvodnje količine – če seštejemo vse njegove generacije, je bilo v Revozu do sedaj proizvedenih več kot 2 milijona primerkov. Ob lansiranju pete generacije vozila Renault Clio leta 2019 je ta v tovarno vstopil v »soju luči« z veliko medijske pozornosti, saj je bila serijska proizvodnja zagnana v prisotnosti največjih predstavnikov vlade Republike Slovenije. In tako je bilo edino prav, kar dokazujejo tudi proizvodnje številke. Namreč iz Revoza je bilo odpeljanih več kot 152 tisoč primerkov zadnje generacije te slovenske ikone.
Od meseca oktobra 2023, ko se je ta ikonični mestni lepotec predstavil v prenovljeni podobi s katero je naznanil t.i. novi val znamke Renault, ki prinaša najbolj dovršene napredne tehnologije, se je njegova zgodba z novomeškim Revozom nadaljevala in danes z omejeno serijo I feel Slovenija je Renault Clio pripravljen na novo ljubezensko zgodbo, ki bo našla svoje mesto v srcih številnih kupcev.