Avtomobilizem

Free2move – svet nove mobilnosti

Težko pričakovana nova blagovna znamka mobilnosti Free2move je z današnjim dnem uradno na voljo tudi v Sloveniji. Na novinarski konferenci, so jo predstavili Jožko Tomšič, direktor za Slovenijo skupine Emil Frey in predstavniki iz podjetja C Automobil Import d.o.o., Filip Koren, direktor, Leon Malovrh, vodja prodaje, Matej Miklič, vodja prodaje rabljenih vozil in podjetjem, in Milena Babič, odnosi z javnostmi in Free2move.

Free2move je globalna blagovna znamka za mobilnost, ki svojim zasebnim in poslovnim uporabnikom tako po svetu kot v Sloveniji ponuja popoln in edinstven ekosistem mobilnosti. Mobilna aplikacija in spletna platforma Free2move omogočata uporabnikom, da na enem mestu dostopajo do storitev najema vozil, souporabe vozil, storitev prevoza, vozil na zahtevo, rezervacij parkirnih mest, upravljanje električnih polnilnih postaj, upravljanje in souporaba voznega parka za poslovne namene ter svetovanje na področju e-mobilnosti.

 

100 % digitalno

V Sloveniji je trenutno na voljo kratkoročni najem za en dan do največ enega meseca. Free2move omogoča enostaven dostop do vozila, saj so prek mobilne aplikacije ali spletne platforme storitve na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu in so 100-odstotno digitalne.

»Spremembe, ki smo jim priča v avtomobilski industriji so glavni razlog, da smo se kot skupina Emil Frey odločili, da bomo s Free2move odgovorno in učinkovito naslavljali izzive na področju mobilnosti. Domiselnost, prilagodljivost in iskanje sinergij nam omogočajo, da lahko vsakdanja mobilnost postane zabavna in izjemno vsestranska. Ob tem pa je Free2move danes vsekakor najlažja in najhitrejša pot do avtomobila, ki omogoča, da si lahko v kateremkoli trenutku uporabnik izberete avto, ki ustreza njegovim potrebam, pa naj bo vožnja po mestu ali pa izlet, dopust in podobno,« je uvodoma izpostavil Jožko Tomšič.

Jožko Tomšič

Free2move v Sloveniji deluje pod okriljem skupine Emil Frey, ki trenutno omogoča dostop do avtomobilskih znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Fiat Professional, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors, Peugeot in Smart. Trenutno je v voznem parku Free2move na voljo 120 vozil na 14 agentskih mestih. Do konca leta 2023 načrtujemo, da bo v voznem parku na voljo več kot 500 vozil na 50 agentskih mestih po Sloveniji.

Elektrifikacija, avtonomna vožnja, povezljivost

»V zadnjih letih trendi v avtomobilski industriji zajemajo predvsem področja, kot so elektrifikacija, avtonomna vožnja, povezljivost ter razne oblike mobilnosti. Prav mobilnost pa je ena izmed naših ključnih strateških prioritet. Ljudje postajamo vse bolj individualistični in iščemo enostavne in takojšnje rešitve. Tudi naše stranke so postale manj prilagodljive in pričakujejo več. Free2move poenostavlja mobilnost v najširšem pomenu besede in na enem mestu združuje različne storitve,« poudarja Filip Koren.

Mobilna aplikacija in spletna platforma tako v nekaj enostavnih korakih omogočata rezervacijo vozila ter dostop do drugih storitev, ki jih bo v prihodnosti omogočal Free2move. Leon Malovrh je izpostavil, da: »Prav tako kot se spreminja avtomobilska industrija se spreminjajo tudi navade ljudi. Free2move deluje kot center mobilnosti, ki se s svojo ponudbo prilagaja različnim potrebam svojih uporabnikov. Zagotavlja dostopne in inovativne storitve, ki so namenjene izboljšanju vsakodnevnega življenja ljudi. Bistveno pa je, da poenostavlja mobilnost v najširšem pomenu besede in na enem mestu združuje različne storitve.«

Proces rezervacije in uporabe tako mobilne aplikacije kot spletne platforme je hiter in enostaven, zato je tudi slogan Free2move: »Izberi. Vozi. Prihrani.«, s katerim so poudarjene ključne prednosti centra mobilnosti Free2move, ki se in se bo tudi v bodoče s svojo ponudbo prilagajala različnim potrebam po mobilnosti. »Uporabnikom so na voljo izključno nova in redno vzdrževana vozila, ki jih lahko izberejo v nekaj enostavnih korakih. Po uspešno opravljeni prijavi si izberejo lokacijo, čas najema in vozilo. Rezervacijo pa lahko opravijo tudi fizično pri agentu Free2move,« je poudaril Matej Miklič.

 

Jutrišnja mobilnost

Blagovna znamka Free2move ponuja storitve jutrišnje mobilnosti in je usmerjena v nove trende, spremenjene navade ljudi in predvsem v spremenjen način razmišljanja. Kot je ob zaključku poudarila Milena Babič: »Danes mnogim avtomobil ne predstavlja več statusnega simbola in si z lahkoto predstavljajo življenje brez lastništva avtomobila. Free2move je mladostna in inovativna znamka, ki jo bodo prvi sprejeli tisti, ki niso obremenjeni z veljavnimi družbenimi standardi, razmišljajo svobodno in najhitreje sprejemajo nove trende.«

Danes je Free2move prisoten v 170 državah in ima več kot 1,2 milijona aktivnih uporabnikov, 400.000 vozil za najem, 500.000 parkirnih mest, 195.000 polnilnih mest in 600.000 poslovnih pogodb. Ponuja inovativno priložnost, da uporabniki pridejo do avtomobila po drugačni poti kot drugi, predvsem pa hitro in enostavno prek mobilne aplikacije ali spletne platforme.