Avtomobilizem

DACIA – ZANESLJIVI PARTNER GORSKIH REŠEVALCEV

 

Dacia, ena od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja – gorskimi reševalci. Po štirih letih dobrih izkušenj z uporabo Dusterjev v številnih akcijah je Dacia junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo predala tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

 Za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»V preteklih štirih letih smo se z uporabo Dusterjev osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman in nadaljuje: »Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci tri lanskoletne Dacie odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo s tremi povsem novimi Dusterji, ki  nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Dacia je letos tudi na slovenski trg pripeljala povsem novo generacijo svojega paradnega modela Duster. Čeprav je avto ob enaki ceni postal udobnejši, modernejši in z več opreme, pa je v izvedenki s štirikolesnim pogonom še vedno kleni terenec, idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti. Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna  zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.

Nova tri vozila Dacia Duster Prestige 1.5 dCi 110 4×4 bodo delovala v okviru Gorskih reševalnih služb Radovljica, Jesenice in Rateče.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.