Audi A1 citycarver

Na cesti je eleganten in samozavesten, omogoča veliko manevrskega prostora za individualno prilagajanje in je vsestransko odlično povezan: Audi A1 citycarver. Najnaprednejši model nove serije vozil A1 je doma v vseh revirjih: v mestu, na regionalnih cestah in na avtocestah – zaradi višje lege karoserije pa tudi na neutrjenih terenih.

Progresiven in robusten

A1 citycarver je najnaprednejši model v Audijevi seriji kompaktnih vozil. Zasnovan je na novem Audiju A1 Sportback ter prevzema njegove športno-čvrste linije s širokim kolotekom in kratkima previsoma. Vendar je karoserija dvignjena za dobre 4 centimetre, zaradi česar je vstopanje udob­nejše in pregled nad okolico še boljši. 4,05 m dolgi Audi A1 citycarver ima zunanjost robustnega terenca.

A1 citycarver ima od vseh avtomobilov v kompaktnem razredu najbolj športno notranjost. Armaturna plošča je obrnjena proti vozniku; serijski digitalni kombinirani instrument z ohišjem zaobjema tudi prezračevalni šobi. Zaslon MMI (opcijsko) in sklenjeni pas prezračevalnih šob na sovoznikovi strani sta integrirana v površino z videzom črnega stekla.

Podobno kot infotainment sistem so tudi asistenčni sistemi Audija A1 citycarver plod najnovejšega tehnološkega razvoja. Sistem Audi pre sense front uporablja radarski senzor, s katerim prepoznava kritične situacije pred avtomobilom. Sistem je serijski; enako velja za opozorilnik za zapustitev voznega pasu. Prilagodljiva asistenca za hitrost (opcijsko) ohranja želeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, prav tako opcijski parkirni sistem pa samodejno vrti volan pri parkiranju na bočna in prečna parkirna mesta.

Dva trivaljnika in en štirivaljnik

A1 citycarver na trg prihaja z dvema trivaljnima motorjema TFSI, nekoliko pozneje pa bo sledil še štirivaljni motor. Vsi so opremljeni s turbopolnilnikom, direktnim vbrizgavanjem goriva in filtrom za trdne delce. Odvisno od motorja in želje kupca lahko moč motorja na sprednji kolesi prenaša ročni menjalnik ali 7-stopenjski menjalnik S tronic. Če je avto opremljen s sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select, ima S tronic pri nastavitvi efficiency funkcijo prostega teka.

 

Od 22.100 evrov naprej

A1 citycarver na evropski trg prihaja to jesen; v Nemčiji bo na prodaj po ceni od 22.100 evrov. Ob uvedbi na trg Audi pripravlja model iz posebne serije “edition one”, ki bo lakiran v puščično sivi ali pulzivno oranžni barvi in bo imel platišča s premerom 18 palcev. Žarometi in zadnje luči bodo zatemnjeni, ekskluzivna notranja oprema bo temeljila na izvedbi S line.