Avtomobilizem

Atraktivnejši Toyota HiLux

Novi Hilux združuje oblikovno prenovljeni sprednji del in zmogljivi 2,8-litrski pogonski sklop, ki izboljšuje terenske in cestne zmogljivosti avtomobila. Prenovljena različica se ponaša tudi z višjo stopnjo udobja, bogatejšo serijsko opremo in še večjo uporabnostjo, zaradi katere je zanimiv za poslovne in zasebne uporabnike.

Hilux je že od svoje predstavitve leta 1968 znan kot neuničljivo in neustavljivo vozilo. Avanturisti so z njim osvojili severni tečaj, se vozili po islandskih vulkanih in snežno-ledenih prostranstvih Antarktike. Leta 2019 se je uvrstil tudi na zmagovalni oder legendarnega relija Dakar.

Novi Hilux Double Cab Invincible je 5 mm krajši in 45 mm širši od svojega predhodnika in v dolžino meri 5325 mm, širok je 1900 mm in visok 1815 mm. Tovorna površina pa je dolga od 1525 do 2315 mm (odvisno od karoserijske različice). Nosilnost vozila znaša 1 tono, poleg tega zmore vleči tudi 3,5 tone težko prikolico. Na voljo je v štirih karoserijskih različicah.

Novi Hilux poganja zmogljivejši 2,8-litrski dizelski motor, ki zmore 204 konjskih moči in 500 Nm navora. S svojo močjo, zmogljivostjo in učinkovitostjo bo prepričal najzahtevnejše kupce. Novi 2,8-litrski pogonski sklop je na voljo s karoserijskima različicama Extra Cab in Double Cab. Opremljen je s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, štirikolesnim pogonom in sistemom Start & Stop.

Karoserijske različice Single, Extra in Double Cab so na voljo tudi z 2,4-litrskim dizelskim motorjem in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Mogoče pa je izbirati med sprednjim pogonom in pogonom na vsa štiri kolesa. Različici Extra in Double Cab sta na voljo tudi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom.

Inženirji so pri snovanju novega Hiluxa želeli ohraniti njegove legendarne terenske zmogljivosti in hkrati povečati njegovo udobje na običajnih cestah.

Hilux spada med redka vozila, pri katerih je karoserija postavljena na klasično terensko zasnovo z letvasto šasijo, kar omogoča izjemne terenske zmogljivosti. Tovrstna šasija je namreč izjemno trpežna in torzijsko toga ter je odporna proti velikim silam, ki nastajajo pri zvijanju.

Pri Hiluxovih terenskih sposobnostih igrajo vidno vlogo tudi velika oddaljenost od tal (310 mm), približevalni kot med 29 in 26 stopinjami in zmogljivost vožnje po rečni strugi do globine 700 mm.

Na seznamu opreme velja omeniti še gumb za zagon motorja, satelitsko navigacijo, samodejno klimatsko napravo, sprednje in zadnje parkirne senzorje, avdiosistem JBL Premium Sound System z devetimi zvočniki, 8-kanalnim 800 W ojačevalnikom in tehnologijo CLARi-Fi.