"

Iveco in De Rooy najhitrejša v Afriki

 

Nizozemec Gerard de Rooy je na dirki Africa Eco Race v razredu tovornjakov T4 doživel svoj trenutek nostalgije. S svojim moštvom Petronas de Rooy Iveco je med tovornjaki ciljno črto ene najzahtevnejših dirk na svetu prečkal prvi.

 Enega najzahtevnejših terenov sta vozniku Gerardu De Rooyu pomagala premagati Poljak Derek Rodewald in Španec Moi Torrellardona. Tekmovanje je n koncu končalo le deset tovornjakov. Ti so za napeto tekmo poskrbeli v zadnjih dvajsetih kilometrih, ko so se na obali Lac Rose blizu senegalske prestolnice Dakar z vso hitrostjo pognali proti ciljni črti.

Ker se Ekipa Petronas De Rooy zaveda, da se zmagovalnega konja ne menja, je za svoj Iveco 4×4 tudi tokrat izbrala standardne tovorne pnevmatike Goodyear ORD 375/90R22.5. Enake so uporabili tudi na lanski južnoameriški dirki Dakar, kjer so se uvrstili na zmagovalne stopničke.

Goodyear uspešno partnerstvo z ekipo De Rooy s svojim trdim delom utrjuje že vrsto let. Tudi letos je ekipi za njihove tovornjake zagotovil najboljšo možno kombinacijo pnevmatik in nastavitev. Ob odlični uvrstitvi na letošnji dirki Africa Eco Race, desetem tovrstnem dogodku Dakarja »stare šole«, je Gerard De Rooy, legenda tovrstnih tekmovanj, dejal: »Reli je bil resnično izjemen in pokrajina je bila enako lepa kot zadnjič, ko sem bil tu. Užival sem tako v čudovitih prizoriščih kot v njihovi zahtevnosti in pnevmatike me niso nikoli pustile na cedilu. Gre za to, da človek spet in spet uživa. Pogled na ta dogodek me navdaja z velikim zadovoljstvom.«