Gospodarska vozila

Vrača se Powerliner

Po 25 letih Mercedes vrača naziv Powerliner. Včasih so to oznako nosili najzmogljivejši modeli iz serije SK (Schwere Klasse), ki so se izdelovali med leti 1989 in 1998. Danes pa je to ime prejel tudi Actros.

To je sicer Demo vozilo, namenjeno Nizozemskemu trgu, a verjamem, da se ga ne bi branil noben šofer. Vozilo predstavlja tovarniške zmožnosti številnih načinov nastavitve in dodelave. Zato je njegov izgled zelo atraktiven.

Osnova je največja gigaspace kabina, povsem zračno vzmetena. Pod njo je 15,6 litrski motor, ki razvija 630 KM, dodani pa so paketi multimedije, udobja, varnosti, osvetlitve … Kot na starem Powerlinerju ima tudi novi Actros pesto koles v rdeči barvi nanj pa so privita aluminijasta platišča.

Posebna je osvetlitev, saj najdemo dodatne luči v odbijaču, na strehi in v sončnem ščitu. Še večja posebnost tega vozila pa je, da nima več ogledal. Ta so seveda zamenjana z Mirrorcam sistemom kamer. Kamere pa so sedaj zamenjale tudi sprednje ogledalo in tako v sistemu Corrnereye ena leča spremlja dogajanje pred in ob boku vozila.