Gospodarska vozila

Volvo na dirkah v Spielbergu

Po tem, ko so pred pričetkom nove sezone odprodali vse tovornjake, je moštvo McLren Racing ponovno podpisalo dogovor z Volvo Trucks o dobavi  24 bogato opremljenih vlačilcev, za prevoz dirkaške opreme med dirkališči po Evropi. Nove tovornjake smo prvič lahko videli na dirki v Spielbergu v Avstriji.

Novi tovornjaki so prepoznavni po Mammoth Tree kovinsko sivi barvi z izrazito oranžno-rumeno bočno črto ter velikim logotipom na strehi. Osnovo tvori sedem vlačilcev FH 500 I-Save, s kabino XL Globetrotter, ki so opremljani z dinamičnim krmilnim sistemom in menjalnikom I-Shift z dvojno sklopko, ki omogoča hitra in gladka prestavljanja. Ti tovornjaki so namenjeni za prevoz dirkalnikov in opreme. V kabinah je vsa potrebna oprema za dobro počutje voznika: hladilnik z zmrzovalnikom, mikrovalovna pečica, aparat za kuhanje kave, TV in audio sistem…

Preostalih 17 FH tovornjakov pa ima X-Low kabino in so opremljenih s 540 konjskim motorjem. Ta vozila se uporabljajo za prevoz nastanitvenih objektov in dodatne opreme.

Tovornjaki so ekipi McLaren predani po Volvo Gold pogodbi, ki vključuje vse servise, popravila, pomoč na cesti … Letno naj bi z njimi prevozili okoli 15.000 kilometrov.