Gospodarska vozila

Volvo je polnoleten

 

Skoraj 18 let je od ustanovitve podjetja Volvo d. o. o. Ves ta čas je podjetje delovalo s polno paro, se aktivno razvijalo in skrbelo tako za prodajo kot tudi za servisiranje in vzdrževanje gospodarskih vozil Volvo. Prišel je čas polnoletnosti in podjetje se je preselilo v povsem nove prostore na novi lokaciji na vzhodnem delu Ljubljane ob izvozu Sneberje.

Novi Volvo Trucks Center Ljubljana je odprl svoja vrata na samem začetku leta 2018. Narejen je po najvišjih standardih in opremljen s številnimi sodobnimi rešitvami, oprema pa vključuje tudi zmogljiv mostni žerjav, posebno dvigalo za dvig celotnega vozila oziroma dveh ter ogrevanje in hlajenje objekta s toplotno črpalko. Parkirni prostori so pripravljeni za polnjenje električnih vozil. Stavba površine 1.950 kvadratnih metrov pa se ponaša z velikimi steklenimi površinami, ki zaposlenim zagotavljajo veliko naravne svetlobe.

 

 

 

 

Novi Volvo Trucks Center se nahaja v novi industrijsko-poslovni coni Zadobrova, tik ob avtocesti A1, ki povezuje Ljubljano in Maribor. Novi center nudi celovite transportne rešitve, vključno s prodajo novih tovornih vozil Volvo in rabljenih tovornjakov, celovito storitev na področju vzdrževanja in servisiranja ter možnost svetovanja na področju različnih rešitev, ki omogočajo številne prihranke pri porabi goriva in boljšo izkoriščenost ter donosnost tovornega vozila.

 

 

 

 

 

Skupna površina servisne delavnice je 1.120 kvadratnih metrov, opremljena pa je s petimi vhodi, ki omogočajo, da tovornjak v delavnico zapelje s prikolico vred. Delavnica lahko naenkrat sprejme do 16 vozil, opremljena pa je s številnimi specialnimi in diagnostičnimi orodji, tako da bo delo potekalo kar najhitreje, brez nepotrebnega zadrževanja tovornjaka v delavnici. Za tovornjake bodo skrbeli izurjeni mehaniki, ki bodo uporabljali ustrezno orodje, metode dela ter seveda originalne nadomestne dele Volvo. V servisnem centru se nahaja tudi priročen skladiščni prostor, servisni center pa se lahko pohvali tudi z velikim parkirnim prostorom. V sklopu objekta se nahaja tudi sprejemnica s prostori za voznike ter več pisarn s konferenčnimi sobami.

 

 

 

 

Dela pa še ni konec, saj podjetje Volvo d.o.o. že pospešeno gradi nov center v Divači, povsem ob avtocesti, ki bo odprt v drugi polovici letošnjega leta.