Gospodarska vozila

Scania Smart Dash

Scania predstavlja nove digitalne armaturne plošče, ki temeljijo na novi modularni elektronski arhitekturi in s številnimi novimi varnostnimi funkcijami. Smart Dash, digitalna nadzorna plošča zagotavlja večjo varnost in izboljšano uporabniško izkušnjo

Smart Dash je bil razvit v skladu s Scaniinim modularnim sistemom za digitalne rešitve po meri. Na voljo je v različnih različicah in različnih specifikacijah, vendar imajo vse skupno modularno strukturo, ki zagotavlja brezhibno združljivost z drugimi digitalnimi rešitvami Scania, kot sta Mi Scania ali Scania Driver App.

Ob tem je Scania razvila novo arhitekturo električnega sistema, namenjeno tako tovornjakom kot avtobusom. Ta nova arhitektura omogoča »pametnejšo« in hitrejšo komunikacijo, »kibernetsko« varnost na še višji ravni in v skladu z novimi zahtevami.

Scania je ključni igralec pri rešitvah aktivne in pasivne varnosti na področju transporta z edinstvenimi možnostmi, kot so stranske zračne zavese v primeru prevračanja. Poleg tega se Scania osredotoča na sisteme aktivne varnosti z novo generacijo kamer, radarjev in senzorjev. Uvedba novih spremljajočih varnostnih in opozorilnih sistemov bo pomagala voznikom, da se izognejo tistim incidentom, ki se pogosto dogajajo v prometnih in utesnjenih mestnih okoljih.

Smart Dash bo nadomestil trenutne rešitve Scanie in ga je mogoče naročiti zdaj za tovornjake, ki bodo izdelani v začetku leta 2024.