Gospodarska vozila

Predstavljamo novi DAF XF

Pod sloganom »Zaženi prihodnost« je DAF predstavil novo generacijo tovornjakov. Ob številnih izboljšavah modela XF so na voljo tudi nove verzije s podaljšano kabino in novima oznakama XG in XG+.

Urban architecture and urban traffic highway in Foshan, Guangdong, China

Novi predpisi

Nizozemski proizvajalec tovornjakov se je pri razvoju nove generacije orientiral na nove predpise EU o dimenzijah in teži motornih vozil. Tako ima nova generacija vrhunske vozne karakteristike, tovornjaki so udobni, varni in varčni. Nova generacija XF, XG in XG+ se ponaša s čudovitim, še vedno prepoznavnim zunanjim dizajnom, ki ga zaznamujejo privlačna stožčasta oblika kabine z neopazno prilegajočimi se karoserijskimi ploščami ter elegantno nameščenim vetrobranskim steklom in vratom, kar izboljšuje aerodinamično učinkovitost.

10-% nižja poraba

Izdelava DAFa XF močno poudarja aerodinamičnost. Njeno izboljšanje je vplivalo na nižjo porabo. Pri DAFu zatrjujejo, da je nižja za kar 10 %. Vetrobransko steklo je na robovih zaobljeno, kabina pa je na šasijo postavljena za 7,5 cm nižje, ne da bi to vplivalo na prostor v njej.

Digitalna armatura

Povsem nova je tudi notranjost kabin. Nastavitve sedežev in krmilnega droga so izredno izdatne in omogočajo najboljši možni vozniški položaj za vsakega posameznega voznika. Čudovita armaturna plošča je resnično vpadljiva in je zasnovana tako, da prispeva k edinstvenemu spremljanju dogajanja v vožnji. Odlikuje ga privlačen, osrednji 12-palčni zaslon za vse informacije, povezane z vozilom, in izbirni 10-palčni zaslon na dotik za navigacijski in informacijsko-zabavni sistem DAF.

Glede na dejstvo, da ima XF novo šasijo in da so medosni razmak raztegnili na štiri metre, je tovornjak pripravljen, da v prihodnje na šasijo namestijo električni, hibridni ali vodični pogon. Serijska proizvodnja se bo začela konec leta, naročila pa že sprejemajo. Še nekaj časa pa se bo vzporedno proizvajal tudi aktualni model XF.

VEČ O DAF NOVOSTIH PA SI PREBERITE V NOVI ŠTEVILKI REVIJE TRANZIT!