Gospodarska vozila

Pomlajeni Mercedesov V razred

Mercedes-Benz ponuja vrhunska vozila in takšen je tudi razred V, le da je uporaba tega vozila glede na ostale modele te znamke nekoliko drugačna.

Predstavljen je bil leta 2014 in pri Mercedesu so se odločili, da ga rahlo pomladijo. V petih letih je našel 210.000 zadovoljnih kupcev in takšen trend želi nadaljevati.

Spremembe so minimalne. Navzven boste opazili razširjene reže za zajem zraka, dodanih pa je še nekaj kromiranih dodatkov za bolj svež izgled.

Bolj opazne razlike so v notranjosti, kjer sedaj srečamo nov osrednji displej s premerom 10,25 palca, nove pa so tudi prezračevalne reže.

Še več novosti pa je očem prikritih. Tako ima V razred sedaj vgrajen nov štirivaljen dizelski motor, ki bo v izvedbi V250d razvija 190 KM. Izvedba V300d pa bo imela na razpolago 239 KM in kar 500 Nm navora, kar omogoča, da vozilo doseže 100 km/h v manj kot 8 sekundah. V ponudbi je tudi 9G-Tronic samodejni menjalnik, Agility sistem prilagodljivega podvozja, pogon pa je v osnovi speljan na zadnji kolesni par, lahko pa si omislite tudi vsekolesni pogon 4-Matic. Mercedes najavlja tudi električno izvedbo, ki bo predstavljena čez mesec dni v Ženevi.