Vrata je odprl nov prodajno servisni center za Ford tovorna vozila

 

V Ljubljani, na naslovu, Celovška cesta 492, je podjetje Kam i Bus uradno odprlo nov prodajno servisni salon za Ford tovorna vozila.

V novo urejenih prostorih, so slavnostno prerezali trak ter predstavili povsem novo serijo tovornjakov F-max, ki je nedavno nazaj, na sejmu gospodarskih vozil v Hannovru prejela naziv mednarodni tovornjak leta. Slavnostne otvoritve so se udeležili pomembni gostje iz tovarne v Turčiji ter vodilni ljudje Ford Trucks. 

Otvoritve so se udeležili številni slovenski prevozniki, ki so si z zanimanjem ogledali novo serijo tovornjakov, ob tem pa so jim zaposleni v novem centru z veseljem podali vse informacije o novem vozilu.

Naročila za novo serijo tovornjakov že sprejemajo, prva vozila a bodo na voljo konec leta oz. v začetku prihodnjega.


F-max ima zračno vzmeteno kabino, ki je po potrebi lahko opremljena z dvema posteljama in je široka 2,5 metra. Ima povsem raven pod, brez motornega tunela, stojna višina pa znaša 2,2 metra. V kabini najdemo veliko odlagalnih prostorov, hladilnik, udoben voznikov in sovoznikov sedež, naprednejše varnostne sisteme …

Za pogon skrbi 12,7 litrski šest valjni Fordov EcoTorq motor z močjo 500 KM. V začetku bodo tovornjaki opremljeni z »uvoženimi« ZF menjalniki, že od leta 2020 pa naj bi bil pripravljen tudi »domač« menjalnik, narejen v lastni tovarni İnönü, v mestu Eskişehir, kjer ob Fordovih tovornjakih in traktorjih nastajajo tudi EcoTorq pogonski motorji, zadnje osi ter celoten sprednji del podvozja za lahka gospodarska vozila Ford Transit.

Aktualna serija Fordovih tovornjakov bo še naprej na voljo za zahtevnejšo uporabo v kamnolomih ipd.