Gospodarska vozila

Nemško orodje za prave mojstre

Posel, ki ga različna podjetja opravljajo, zahtevajo prilagojena gospodarska vozila, ki sovpadajo z njihovimi potrebami. Pri Oplu nudijo celoten nabor vozil, ki se lahko prilagaja s svojimi pogonskim sklopi in tovornimi zmožnostmi. Combo z bencinskim in dizelskim motorjem je tudi prejemnik cenjenega naziva 2019 IVOTY (International Van of the Year – mednarodni dostavnik leta). V ponudbi pa so tudi električna vozila, ki pričajo o ekološki zavezanosti podjetij, ki jih uporabljajo.

Combo-e

Combo-e je idealen električni avtomobil za vse, ki si želijo ‘zelene mobilnosti’, na primer lastnikom manjših podjetij in samozaposlenim, še posebej na področju večjih mest, kjer je lahko dostop do mestnega središča dovoljen samo za vozila brez emisij. Poleg vodilne prostornosti za prevoz tovora in nosilnosti v tem segmentu (do 4,4 kubičnega metra in 800 kg) je povsem električni kompaktni dostavnik nemškega proizvajalca na voljo tudi v izvedbi s podaljšano kabino z namestitvijo za voznika in štiri potnike. Odvisno od profila vožnje in prevladujočih pogojev lahko novi Combo-e z enim polnjenjem litij-ionske baterije s kapaciteto 50 kWh prevozi do 275 kilometrov (po WLTP). Uporabniki lahko na javnih polnilnicah baterijo ‘dopolnijo’ do 80 odstotkov v približno 30 minutah. 4,75 m dolga različica XL Comba-e ima medosno razdaljo 2975 mm in prostor za tovor, ki meri do 4,4 m3, v njem pa je možno prevažati predmete, dolge do 3440 mm. Ena od ključnih odlik, ki bo številne profesionalce prepričala v izbiro Comba-e, je obsežen neoviran prostor med notranjima obodoma zadnjih koles – njegova širina omogoča prevoz evropalete (različica XL lahko pelje celo dve zaporedni paleti).

Opel Vivaro

Opel Vivaro je nadvse uporabna različica lahkega gospodarskega vozila, ki se vam izjemno prilagodi v velikosti in nosilnosti. Manjša različica je z dolžino samo 4,60 m izjemno okretna na ozkih mestnih ulicah in v urbanih območjih, kjer ni nikoli dovolj prostora. Vanjo je možno naložiti dve evropaleti, srednje velika in velika različica pa nudita dovolj prostora za tri evropalete. Opel Vivaro Furgon je najprimernejši za vse, ki morajo redno prevažati tovor in jim zadoščajo trije sedeži spredaj, furgon z dvojno kabino pa s klopjo v drugi vrsti nudi prostor za do šest oseb. Zakaj bi vozili večkrat, če lahko naenkrat prepeljete več – Vivarova izjemna največja nosilnost znaša 1400 kg.

V kolikor potrebujete vozilo z več sedeži za prevoz oseb, Vivaro Combi z do 9 sedeži omogoča prevoz kolegov iz športnega kluba, sodelavcev ali manjše ekipe. Drsna vrata zagotovijo širok in udoben dostop do zadnjega dela vozila za potnike in tovor, višina pod 1,9 m pa zagotavlja dostop v podzemne garaže. Največji med Oplovimi gospodarskimi vozili je Opel Movano. Različice, med katerimi lahko izbirate glede na vaš posel so izredno prilagodljive: furgon, furgon z dvojno kabino, keson, prekucnik, zaprt zabojnik ter platforma in podvozje s kabino za popolno individualizacijo.

Opel Movano

Opel Movano z dvojno kabino je posebej zasnovan za učinkovit prevoz delovne ekipe in njihove opreme. Poleg voznikovega sedeža sta na voljo dva sedeža za sovoznika (naročite lahko tudi individualni sovoznikov sedež), na zadnji sedežni klopi pa je prostora za štiri člane ekipe. Varnostni pasovi in vzglavniki so, seveda, del standardne opreme. S poklopnim srednjim sedežem, ki je uporaben kot pisarniška mizica, lahko Movana spremenite v mobilno pisarno. Voznik lahko svoj prenosni računalnik odloži tudi na pomično poličko. Uporabite voznikovo kabino kot pisarno – z zložljivo mizico in držalom za pijačo, ki ju lahko namestite pred sovoznikov sedež.

Oplova lahka gospodarska vozila ne sklepajo kompromisov glede uporabnosti, udobja in varnosti. Obsežna paleta vrhunskih tehnologij in asistenčnih sistemov sega od nadzora voznikove utrujenosti in prepoznavanja prometnih znakov do opozarjanja na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili. Za dodatno varnost vseh udeležencev v prometu je na voljo pregled širšega območja za vozilom, ki pri zavijanju v desno pomaga preprečiti nezgode.

Opel gospodarska vozila so zasnovana za vrsto let zanesljive uporabe z minimalnim številom obiskov servisa, kar zagotavlja nizke skupne stroške lastništva s kombinacijo možnosti za prihranek denarja. Manjše emisije znižajo davke in pozitivno vplivajo na okolje. Odlično se izkaže tudi Oplova tovarniška garancija, ki je razširjena s FlexCare jamstvom in vključuje: 5-letno jamstvo oziroma velja do 150.000 prevoženih kilometrov, 6-letno protikorozijsko garancijo in Oplovo pomoč na cesti v prvih 5 letih.

2019 Opel Vivaro Panel Van

Podatki o dosegu so bili določeni v skladu z metodologijo za preskusni postopek WLTP (R (ES) št. 715/2007, R (EU) št. 2017/1151). Dejanski doseg se lahko razlikuje glede na vsakodnevne pogoje in je odvisen od različnih pogojev, še posebej od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, uporabe ogrevanja in klimatske naprave ter vnaprejšnjega zagotavljanja toplotnih pogojev.