Gospodarska vozila

Na Italijanskih avtocestah vračajo denar

Največji italijanski upravljalec z avtocestami Autostrada per L`Italia, je končno naredil tudi nekaj za prevoznike. Pripravili so posebno aplikacijo, preko katere bo lahko lastnik tovornjaka dobil povrnjen del cestnine če se je njegov tovornjak predolgo zadržal v gneči, ki je nastala zaradi del na cesti. Uporabnikom Telepassa, bo zato adekvatno znižan račun in to samodejno, brez pošiljanja vlog, zahtevkov …

Sistem Tudor, ki se v večini primerov uporablja za sekcijsko merjenje hitrosti in naknadno kaznovanje prehitrih voznikov, bo odslej tudi nagrajeval, saj bo snemal in meril čas, ki ga bodo tovornjaki prebili na določeni sekciji avtoceste. V primeru, da se na določeni sekciji izvajajo dela na cesti in je zato nastal zastoj, bodo uporabniki dobili vrnjen del zneska cestnine. Če bo na določenem delu avtoceste zastoj zaradi nesreče, ne boste upravičeni do povračila.

Aplikacijo je možno namestiti na katerikoli pametni telefon, že sedaj pa jo uporablja preko 6000 uporabnikov. Običajna prehodnost določene sekcije je izračunana na povprečno hitrost 70 km/h. Odvisno od dolžine poti in časa zamude boste dobili povrnjeno od 5 pa vse do 100 % cestnine.

Autostrada per L`Italia je za te namene ustanovila poseben sklad v katerem je kar 250 milijonov evrov.

Home – Autostrade per l’Italia