Gospodarska vozila

ID.Buzz z dolgo medosno razdaljo

Skupina Volkswagen Gospodarska vozila je pred slabim letom dni predstavila svoj električni prvenec ID.Buzz, ki je na voljo tudi v različici ID.Buzz Cargo.

Medtem ko so Volkswagnova osebna vozila že prej imela svoje električne različice, je ID.Buzz Cargo prvo električno lahko gospodarsko vozilo, ki temelji na Volkswagnovi platformi MEB. Da bi pokazali, kako funkcionalno in prilagodljivo je lahko takšno vozilo, so v začetku lanskega leta prikazali več konceptnih različic na osnovi modela ID.Buzz Cargo, ki so pritegnile veliko pozornosti.

Vendar pa je večina vozil iz tega segmenta na trgu na voljo s podaljšano medosno razdaljo, zato so se pri Volkswagen Gospodarska vozila odločili, da je takšen model “must have”, zato so začeli testirati prototip, ki so ga vohunski fotografi poimenovali preprosto ID.Buzz. LWB (Dolga medosna razdalja).

Po preliminarnih podatkih naj bi bil ID.Buzz LWB približno 30 cm daljši od standardnega modela (standardni model je dolg 4.710 mm, z medosno razdaljo 2.988 mm), kar pomeni, da je podaljšani Buzz dolg vsaj 5 m.

Prav tako naj bi bil ID.Buzz LWB na voljo z baterijo kapacitete 111 kWh, v potniški različici pa naj bi ponujal različico s 7 sedeži (konfiguracija 2+3+2). Ob vsem tem pa je Volkswagnov vodja razvoja Kai Gruenitz v intervjuju potrdil, da bo ID.Buzz na voljo tudi v različici z močjo 250 kW.

Za zdaj ni znano, kdaj bo ID.Buzz s podaljšano medosno razdaljo uradno predstavljen, a očitno bi lahko promocijo izpeljali še letos.