Avtomobilizem

NOVA COROLLA: Prefinjen in sodoben videz, boljša zmogljivost, več užitka pri vožnji in izboljšana digitalna uporabniška izkušnja

Zgodovina Corolle je nazoren primer Toyotinega načela Kaizen – zavezanosti k nenehnim izboljšavam. Tako Corolla ostaja osrednji model v globalni ponudbi podjetja in uživa dolgoletni status najbolje prodajanega modela na svetu. Razvijala se je več kot pol stoletja in sledila spreminjajočim se okusom in željam kupcev ter uvajala nove tehnologije na področju pogonskega sklopa, varnosti, udobja, priročnosti in povezovanja.

Nova Corolla, ki je nadgradnja sedanje 12. generacije, je zvesta temu duhu inovacij in Toyotini zavezi k izdelovanju vedno boljših vozil. Njen položaj drugega najbolje prodajanega modela leta 2022 v evropskem C segmentu vozil za kompaktne in srednje velike modele je še utrdila uvedba pete generacije Toyotine hibridne električne tehnologije – 1,8- in 2,0-litrskih elektrificiranih pogonskih sklopov, ki ponujajo več moči in bolj navdušujočo vožnjo, vendar z izboljšano učinkovitostjo.

Novi modeli so serijsko opremljeni z najnovejšim večpredstavnostnim sistemom, ki se hitreje odziva in nudi večjo funkcionalnost, ter povsem digitalnim, prilagodljivim 12,3-palčnim kombiniranim instrumentom na armaturni plošči. Velik napredek je dosežen tudi pri sistemih aktivne varnosti in pomoči vozniku Toyota Safety Sense z novimi in izboljšanimi funkcijami, ki prepoznajo različne vsakodnevne nevarnosti pri vožnji in vozniku pomagajo, da se jim izogne. Varnostne in večpredstavnostne funkcije ne morejo zastareti, saj se programska oprema brezžično posodablja prek modula za prenos podatkov.

Te pomembne spremembe se dopolnjujejo z osveženimi oblikovnimi podrobnostmi zunanjosti in notranjosti, vključno z novim dizajnom platišč, žarometi, barvnimi možnostmi in oblazinjenjem. Konkurenčnost Corolle je še toliko večja, saj je edina v svojem razredu, ki kupcem ponuja možnost izbire polnega hibridnega električnega pogona. Tako omogoča povsem električno vožnjo brez izpustov ter manjšo porabo goriva in nizke emisije, kar je za današnje stranke ključnega pomena.

Nova Corolla bo v Evropi naprodaj v prvem četrtletju leta 2023, datumi pa se razlikujejo glede na posamezni trg.