Gospodarska vozila

Hyundai predstavlja nov dostavnik ST1

Jeklena platišča, sprednji del v stilu modela Staria, zadaj pa čisti pragmatizem… Hyundai znova preseneča z novim modelom. Tokrat govorimo o ST1, kar pomeni “Service Type 1”. Gre za popolnoma električni transporter, ki je od spredaj videti kot Staria, medtem ko je zadek mogoče personalizirati glede na različne zahteve kupcev.

Tehnični podatki? Ni jih. V tipičnem Hyundaijevem slogu prva objava zajema samo zunanjo obliko. Tako vemo le, da je ST1 izključno električen in razvit za mala podjetja. Na voljo bo kot običajen tovorni transporter, tovornjak hladilnik in osnovna šasija z vozniško kabino.

Hyundai trdi, da je sodeloval z lokalnimi dostavnimi podjetji, da bi ugotovil, kakšne so njihove zahteve glede prevozov. Kombi, ki stoji na jeklenih kolesih še vedno ohranja futuristično obliko Starije. Podobno kot pri modelu Kona EV se polnilni priključek nahaja na sprednji strani desno. Proizvajalec trdi, da je bil ST1 zaradi nižje višine razvit z namenom, da olajša nakladanje in razkladanje blaga. Čeprav je videti kot škatla na kolesih, ima zgornji sprednji spojler vlogo aerodinamične učinkovitosti. Celo okorno ohišje, ki povezuje kabino s prtljažnim prostorom, je bilo zasnovano tako, da omogoča boljši pretok zraka.

Vse podrobnosti in cene bodo objavljene v drugem četrtletju 2024, preden bo ST1 kasneje istega leta naprodaj v Južni Koreji. Hyundai namerava po predstavitvi na domačem trgu ST1 prodajo prenesti tudi drugod po svetu.