Gospodarska vozila

Električna FL in FL že v uporabi

Volvo najavlja veliko ekspanzijo električnih tovornjakov. Modela FL Electric in FE Electric že vstopata na izbrane evropske trge.

Volvo z obema modeloma želi zadovoljiti povpraševanja strank, ki dostavljajo v stroga mestna središča, ki so ali pa bodo kmalu zaprta za ves promete. FL in FE pa sta povsem električno gnana tovornjaka, ki zato ne v zrak ne izpuščata nobenih emisij ob tem pa ustvarjajo minimalen nivo hrupa. Zato sta tovornjaka odlična za dostavo ali pobiranje smeti tudi sredi noči, s čimer se tudi izboljšuje transportna logistika ter zmanjšuje prometna gneča.

Volvo FL in FE sta razvita v ozkem sodelovanju z izbranimi kupci, ki opravljajo svoje delo v Goeteborgu. Le te so še posebej navdušile vozne lastnosti, tiho delovanje in velike zmogljivosti elektromotorja.

Še vedno pa je največja ovira za električne tovornjake ne zadostna infrastruktura, saj je polnilnic še vedno premalo, prav tako je tudi čas polnjenja za enkrat rahlo predolg. Volvo Trucks tako skupaj s partnerji razvija dolgoročno strategijo za ustvarjanje potrebne infrastrukture.