Gospodarska vozila

Se Renault Trucks pripravlja na dirkanje

Čeprav je proizvodnja novih tovornjakov trenutno bolj ustavljena kot ne, pa se proizvajalci vseeno pripravljajo na čas, ko bo epidemija mimo. Renault Trucks, pa se je osredotočil na pripravo posebne izvedenke T 01 Racing.

Dizajn iz HDD

Potrebno je vedeti, da T 01 Racing ni nov tovornjak, temveč prihaja iz Renaultovega centra za obnovo rabljenih tovornjakov in ima tako tudi eno letno garancijo. Izgled tovornjaka so »popravili« oblikovalci iz studia Halle du Design (HDD) in mu vdahnili sodobne in dimničen izgled po vzoru na Renaultove dirkalne avtomobile. Na zunanji strani barva Renault Trucks T 01 Racing združuje tri odtenke na belem ozadju EKLA, in sicer svetlečo črno, goreče rdečo in tangy rumeno. Notranjost reflektorjev žarometov je pobarvana goreče rdeče. Na vozilo so nameščene ekskluzivne odsevne nalepke, ki spominjajo na svet dirk. Nenazadnje pa je tudi pobarvan senčnik, pokrovčkih pesta, rešetka hladilnika in vzvratnimi ogledali, dodajata športni pridih. Dirkaški toni se nadaljujejo tudi ko odprete vrata, saj je vhodni drog pobarvan v posebno goreče rdečo in trmasto rumeno barvo. Voznik nato vstopi v karbonsko notranjost z vsestranskim antracitno sivim videzom.

12 mesecev garancije

Renault Trucks T 01 Racing se prenavlja v tovarni rabljenih tovornjakov. V enoti, namenjeni preoblikovanju in prilagajanju proizvajalčevih rabljenih vozil, ki je nameščena znotraj industrijske lokacije Bourg-en-Bresse. Tu za prenovo uporablja enake postopke in enake dele kot za proizvodnjo novega vozila. Renault Trucks T 01 Racing je malo rabljeno vozilo. Izberejo ga strokovnjaki v mreži Renault Trucks, ter ga pripravijo in preoblikujejo v skladu s konstrukcijskimi standardi in z originalnimi certificiranimi deli. Vozilo ima malo prevoženih kilometrov in na trg prihaja z jamstvom, ki lahko traja 12 mesecev ali do 120.000 prevoženih kilometrov.