Velik korak v razvoju avtonomnih vozil

Vse od ustanovitve leta 1999 majhno podjetje v mestu Saline v ameriški zvezni državi Michigan skrbi za vrhunske dosežke na področju mobilne robotike za številne naročnike vključno z vojsko. Čeprav podjetje Quantum Signal ni znano širši javnosti, je vojski pomagalo razviti programsko opremo, s katero so lahko na daljavo upravljali robotska vozila, oddaljena več tisoč kilometrov. Ustvarili so tudi robustno okolje za simulacije, ki omogoča testiranje avtonomnih vozil in ga marsikje uporabljajo še danes.

Da bi še hitreje uresničil svoj cilj hitrega zagona proizvodnje avtonomnih vozil, je Ford kupil podjetje Quantum Signal in bo s pridom uporabil njihove obsežne izkušnje s simulacijami v realnem času in razvojem algoritmov pa tudi robotiko ter tehnologijo zaznavanja in dojemanja. Širok portfelj del v skupini zagotavlja, da bodo Fordu pomagali na različnih področjih razvoja avtonomnih vozil in prevozov kot storitvenega posla, vključno z razvojem programske opreme in prototipov s področja strojne opreme.

Ko je Mitchell Rohde, izvršni direktor podjetja Quantum Signal, svoji ekipi povedal, da se bodo pridružili Fordu, se je spomnil odraščanja v Michiganu, kjer je kot otrok opazoval očeta – v njegovih rokah je legendarni Model T spet oživel in zapeljal na cesto, svojemu sinu pa je med delom pripovedoval, kako je Henry Ford vplival na svet, v katerem živimo. In nato dodal, da če želi Mitch postati inženir, naj tudi sam na podoben način obogati svet.

To further advance its goal of launching a self-driving vehicle business, Ford has acquired Quantum Signal and will make use of its extensive experience in real-time simulation and algorithm development, as well as robotics, sensing and perception technology.

Vsi inženirji bi radi naredili kaj pomembnega, kar bi resnično izstopalo in ne le pristalo na polici, je Rohde povedal svoji ekipi. Zdaj bodo imeli priložnost, da neposredno vplivajo na svet, tako kot je storil Henry Ford. Tako kot je Ford z Modelom T množicam omogočil svobodo mobilnosti, je zdaj napočil čas, da ta svoboda dobi novo razsežnost. Komaj čakamo, da to priložnost uresničimo.