Avtomobilizem

Transit Courier – postavljanje novih meril za varnost dostavnih vozil

Euro NCAP – neodvisna varnostna ustanova – pravi, da so nezgode, v katere so vpletena dostavna vozila, običajno hujše za soudeležena druga vozila, pri čemer je velik delež nezgod posledica izgube nadzora, čelnih trčenj in trčenj od zadaj.

Zato je opremljanje gospodarskih vozil z naprednimi sistemi za pomoč vozniku (ADAS), ki lahko pomagajo preprečiti ali ublažiti posledice takšnih nezgod, ključnega pomena.

Pri Fordu ponosno sporočajo, da je njihov novi Transit Courier dosegel doslej najvišjo oceno pri testiranju varnosti gospodarskih dostavnih vozil s strani Euro NCAP in to kar 93 odstotkov.

Posebni program Euro NCAP za ocenjevanje varnosti gospodarskih vozil posebno pozornost namenja razpoložljivosti sistemov ADAS, Transit Courier pa je edini dostavnik, ki je leta 2023 dosegel najvišjo – platinasto oceno. Je tudi prvi, ki si je to priznanje prislužil v skladu s strogimi novimi preskusnimi protokoli, uvedenimi v začetku letošnjega leta. Dosežek je dokaz nadarjenosti Fordovih inženirskih ekip, njihovega trdega dela in predanosti zagotavljanju kakovosti za uporabnike.

Povsem novi dostavnik je maksimalno število točk prejel zaradi svojih tehnologij za pomoč pri upoštevanju voznega pasu, ki vključujejo sistem za ohranjanje voznega pasu in sistem informacij o vozilih v mrtvem kotu. Odličen rezultat je bil zabeležen tudi za sisteme za pomoč pri hitrosti, vključno z inteligentno pomočjo pri uravnavanju hitrosti. Euro NCAP je pohvalil tudi visoko raven vključenosti sistemov ADAS v serijsko opremo. Pri Transitu Courier vam za varnost ni treba doplačati.

Platinasta ocena Euro NCAP velja za vse različice modela Transit Courier s homologacijo kategorije N1 – vključno z modeli z bencinskim in dizelskim motorjem, ki že zapuščajo proizvodno linijo v tovarni Ford Otosan v Craiovi v Romuniji, veljala pa bo tudi za električni model E-Transit Courier, ki ga bodo tam začeli izdelovati prihodnje leto. Transit Courier ni edini Fordov dostavnik s prestižno nagrado Euro NCAP. Modela Transit in Transit Custom sta si zlati status prislužila leta 2021, lani pa tudi električni E-Transit.

Pri Fordu Pro jim ni nič bolj pomembno kot varnost strank, njihovih zaposlenih in ljudi, s katerimi si delijo ceste. Zato je primerno, da je prva stvar, ki jo prinaša novi Transit Courier, prav prvovrstna varnostna ocena.