Avtomobilizem

Tesla letela v zrak

So družbena omrežja, Youtube kanali in podobni civilizacijski dosežki pravzaprav uvod v civilizacijski mrak? Sodeč po zadnjem videu, ki prihaja s Finske – so!

Tuomas Katainen, lastnik modela Tesla S letnik 2013 je imel s svojim avtomobilom velike težave. Na instrumentni plošči so se prižgale opozorilne lučke za napake programske opreme, ki so vplivale na polavtonomni sistem za pomoč vozniku, zato se je lastnik odločil, da ga na vlečni službi odpelje na pooblaščeni Teslin servis. Po pregledu so iz servisa Tesla lastnika obvestil, da za nadaljnjo diagnostiko potrebuje novo baterijo, ki pa stane okoli 20.000 evrov, saj njegova Tesla nima več veljavne garancije.

Toda namesto nakupa nove baterije se je Katainen odločil nabaviti 30 kilogramov eksploziva in razstreliti svoj avto. Da bi bila zgodba bolj bizarna, je na voznikov sedež postavil lutko Elona Muska. Ogorčeni lastnik Tesle je najel tudi snemalno ekipo, ki je z več kamerami visoke ločljivosti posnela priprave, trenutek eksplozije in odzive zbranih.

“Nič ni ostalo od avta. Popolnoma nič! Mogoče sem prvi človek na svetu, ki je Teslo pokopal z dinamitom. Mogoče sem se torej zapisal v zgodovino,” je dejal jezen lastnik Tesle Katainen. Posnetek, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju ima že skoraj 3 milijone ogledov.