Avtomobilizem

Slovenska oblikovalka visoke mode vozi Alfo Romeo

Znamka Alfa Romeo in modna oblikovalka Maja Ferme delita skupno strast do inovacij, kreativnosti in visokih standardov glede kakovosti. Obe znamki stremita k ustvarjanju edinstvenih in navdihujočih izdelkov ter doseganju izjemnih rezultatov na svojem področju. Sodelovanje prinaša zanimive projekte in nepozabne izkušnje, ki bodo navdušile stranke in sledilce na družbenih omrežjih.

 

Vozila Alfa Romeo

Znamko Alfa Romeo odlikujejo športni in elegantni avtomobili, ki slovijo po vrhunskih voznih zmogljivostih, dinamični vožnji in atraktivnem dizajnu. Je znamka, ki nagovarja tiste, ki iščejo več kot le praktično prevozno sredstvo in želijo z njim vzpostaviti povezavo na čustveni ravni. Prepoznaven italijanski slog je popolna harmonija lepote, inženirstva in čustev. Oblikovni elementi, kot sta kultna trikotna rešetka na sprednji maski in izklesana karoserija, so opazni na vseh modelih Alfa Romeo.

V zadnjih letih je znamka Alfa Romeo doživela nekaj sprememb in posodobitev v modelni ponudbi, pri čemer ohranjajo svoj edinstven italijanski slog in dediščino. Alfa Romeo je osvojila srca številnih generacij in si prisvojila položaj ene najbolj priljubljenih premijskih blagovnih znamk na svetu Sedaj želi povečati svojo prisotnost na svetovnem trgu z novimi modeli in tehnološkimi inovacijami, ki bodo privabile nove generacije ljubiteljev znamke. Zato ni naključje, da so v podjetju Avto Triglav, ki zastopa znamko Alfa Romeo, z navdušenjem pozdravili sodelovanje z modno oblikovalko Majo Ferme. Njene kolekcije zaznamuje visoka kakovost, brezčasna eleganca, pozornost do detajlov in ustvarjalnost – lastnosti, ki jih zlahka deli z Alfo Romeo.

Vozila Alfa Romeo so zasnovana tako, da zagotavljajo vznemirljivo vozno izkušnjo in odražajo enega vodilnih simbolov italijanskega inženirstva in sloga. Ikono italijanske tehnološke odličnosti in ustvarjalnega duha vedno povezujemo tudi s strastjo. Avtomobile odlikujejo zmogljivi motorji, agilna vodljivost in natančno krmiljenje, kar odraža športno dediščino znamke. Alfa Romeo je doživela številne uspehe v svetu avtomobilizma, saj je sodelovala v različnih serijah dirk, kot so Formula 1, rally in druga tekmovanja. Alfa Romeo je znana tudi po svoji športni naravi in strastnem občutku za vožnjo ter dinamičnih zmogljivostih, kar se odraža tudi v njihovih legendarnih modelih z znamenito štiriperesno deteljico  Quadrifoglio Verde, značka pa danes označuje najbolj zmogljiva cestna vozila Alfa Romeo.


Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi

Tonale uteleša pustolovski potencial kompaktnega, dinamičnega športnega terenca, ki lahko v mestnih okoljih z enako lahkoto zagotavlja adrenalin športne vožnje, neločljivo povezan z dediščino blagovne znamke. Tonale, ki označuje preobrazbo znamke, ostaja zvest značaju prefinjenega italijanskega športnega duha, prinaša pa evolucijo novega obdobja povezljivosti in elektrifikacije.

Alfa Romeo Tonale je namenjen dinamičnim mestnim uporabnikom ter se ponaša s prepoznavno, strastno in futuristično zasnovo. Opremljen je z vrhunsko tehnologijo in kot prvi avtomobil na svetu predstavlja tehnologijo nezamenljivih žetonov (NFT), resnično inovacijo v avtomobilski panogi. Za varnost in udobje v vozilu skrbijo sistemi ADAS druge stopnje. Motorna paleta je raznolika; v ponudbi je dizelski motor ter dve ravni elektrifikacije – hibrid in priključni hibrid Q4, ki so ju pri Alfi Romeo razvili za zagotavljanje najboljše zmogljivosti v razredu. Različica priključnega hibrida Q4 z 208 kW (280 KM) in s štirikolesnim pogonom je najboljša v razredu, njen doseg v električnem načinu pa je kar do 80 km v mestnem ciklu. Je najbolj ekološka, najzmogljivejša in najučinkovitejša različica v ponudbi. In to različico je prejela v uporabo Maja Ferme.

Maja Ferme: največkrat nagrajena slovenska oblikovalka visoke mode

Maja Ferme pod lastno blagovno znamko oblikuje vrhunska oblačila in modne dodatke ter svojo ustvarjalnost predstavlja na številnih modnih revijah doma in v tujini. Kolekcije svečanih in poročnih oblek so bile razstavljene po vsem svetu, kot tudi v slovenskih muzejih. Zgodovina blagovne znamke Maja Ferme vključuje tudi sodelovanje z največjimi veleblagovnicami v Sloveniji in dolgoletno prisotnost na tržišču z lastnim butikom visoke mode v središču Ljubljane.

V letih ustvarjanja je bila nagrajena s številnimi priznanji in nagradami, med drugim z nagrado Elle za najboljšega oblikovalca. Številne mojstrovine, ki jih je zasnovala Maja Ferme, so bile nagrajene za najlepše kreacije, večkrat so bile tudi izbrane za najlepše odrske večerne obleke na izborih Miss World in Miss Universe. Med dosežki velja izpostaviti tudi sodelovanje z največjo televizijsko in filmsko produkcijsko hišo Warner Bros. in drugimi svetovno znanimi znamkami.

Njene kreacije nosita filmska igralka Monica Bellucci in operna diva Anna Netrebko.

Leta 2020 je Maja Ferme svojo modno znamko razširila na dnevna oblačila in jih poimenovala Premium FERME, kjer ohranja znanje visoke mode, ki se odraža v detajlih in krojenju, vključujoč
inovativne in kreativne ideje, ki dajejo prednost trajnosti, kreativnosti in sodelovanju. »Temeljna značilnost oblikovanja je doseči čustven odziv. Ljudje se želijo razlikovati, potrebujejo identiteto, sanje; brez njih bi bil svet povsem drugačen«, je dejala Maje Ferme, ki je pred kratkim z družino prepotovala svet. In dodaja: »V osmih mesecih sem obiskala 19 držav, uporabila številna različna prevozna sredstva in naredila okoli 100.000 kilometrov. Takšen dinamičen slog življenja mi ustreza, saj mi ponuja svobodo, nenehno gibanje, raziskovanje in odkrivanje novega. Obenem pa me polni z idejami, ki jih uporabljam tudi pri oblikovanju Premium FERME kolekcij.«

Za to pa je kot nalašč zmogljiv, varen, udoben, dinamičen in eleganten Alfa Romeo Tonale. Uroš Mravinec, direktor podjetja Avto Triglav, je dodal: »Ni naključje, da smo za sodelovanje z znamko Alfa Romeo izbrali priznano modno oblikovalko Majo Ferme. Njene kolekcije odlikuje kakovost, brezčasna eleganca, tehnološka dovršenost in navdihujoč dizajn, vse omenjeno pa združuje tudi Alfa Romeo.  Verjamem, da bo model Tonale navdušil in vzpodbudil njeno ustvarjalnost in bo pravi sopotnik na novih poteh. Ekskluzivna različica Veloce pa bo še poudarila šarm, izpiljen slog in eleganco svetovljanske Maje Ferme«, in dodal: »Veselimo se novega sodelovanja in zanimivih zgodb, ki bodo navdušile naše stranke in sledilce na družbenih omrežjih.«